Speed Rope Mega Test

0
5231

rogue-fitness-speedrope

Ως αθλητές του CrossFit όλοι τόσο στις αρχές όσο και στη μετέπειτα εξέλιξη μας πρέπει να κάνουμε master ένα skill, τα doubleunders. Για μερικούς πιο εύκολα, για άλλους λίγο δυσκολότερα. Ένα πράγμα είναι όμως σίγουρο σε κάθε περίπτωση. Ότι για να το καταφέρουμε χρειαζόμαστε το δικό μας σχοινάκι. Και εδώ προκύπτει το ερώτημα. Τι σχοινάκι να πάρω; Με άξονα τριβής, με ρουλεμάν; Και πόσα πρέπει να δώσω; Εδώ με το σημερινό megatest θα σας λύσουμε όλες αυτές τις απορίες περνώντας  τα καλύτερα σχοινάκια της αγοράς από CrashTest. Σχοινάκια όλων των τύπων, για κάθε κατηγορία αθλητή αλλά και για όλα τα βαλάντια.

Σε αυτό το MegaTest θα εξετάσουμε τα πάντα. Λαβή, Καλώδιο, Μηχανισμός, Επιδόσεις καθώς και σχέση ποιότητας τιμής.

Rogue SR-3

sr-3-long-handle-bushing-speed-rope-web-h1

Το SR-3 είναι η entrylevelσειρά της Rogue.  Το SR-3 έχει μηχανισμό με άξονα τριβής σινεμπλοκ και το πλέον αναγνωρίσιμο κόκκινο καλώδιο 10” της Rogue, το οποίο ρυθμίζεται καθ’ ύψος με το ένα άκρο σταθερό και το άλλο διαμορφούμενο . Hλαβή είναι αρκετά ελαφριά και το grip είναι ωραίο στην αίσθηση και κρατάει τον καρπό σταθερό, ιδιαίτερα στα  DoubleUnders. (Βέβαια μετά από πολλές επαναλήψεις όταν ιδρώνουν τα χέρια η λαβή αρχίζει να γλιστράει ελαφρά, χωρίς όμως να εμποδίζει ιδιαίτερα την εκτέλεση των ασκήσεων.) Τα SR-3 έχει 2 τύπους λαβής την μακριά μήκους 15,2 cmκαι την κοντή μήκους 12,1 cm(SR-3S).  Η επιλογή της λαβής είναι θέμα του πόσο μεγάλα χέρια έχει ο καθένας και είναι κάτι προσωπικό, οπότε πριν προβείτε σε κάποια αγορά καλό θα ήταν να δοκιμάσετε τι σας πάει καλύτερα.  Το καλώδιο του SR-3 έχει αρκετά σκληρή επιφάνεια και τέτοιο βάρος που το κάνει ιδανικό για κάποιον αρχάριο, ο οποίος όταν αρχίζει να μαθαίνει doubleundersτο καταπονεί περισσότερο.

 

RogueSR-1

sr-1-rogue-bearing-speed-rope-web-h1

Το SR-1 είναι βασίζεται στις προδιαγραφές του SR-3, με κάποιες μικρές αλλά σημαντικές διαφορές. Η λαβή παραμένει η ίδια σε μεγέθη, όμως πλέον είναι φτιαγμένη από μια ειδική ρητίνη η οποία βελτιώνει αρκετά την αίσθηση κατά τη διάρκεια των ασκήσεων (και λύνει το θέμα των ιδρωμένων χεριών). Και σε αυτή τη σειρά διατίθενται 2 μεγέθη, η κοντή (SR-1S) και η μακριά. Ο μηχανισμός του SR-1 είναι η ειδοποιός του διαφορά με το SR-2. Πλέον έχουμε ρουλεμάν. Το ρουλεμάν κάνει πραγματικά τη διαφορά στις επιδόσεις. Το Teamτων δοκιμών αύξησε σημαντικά τις επιδόσεις του! Το καλώδιο του SR-1 είναι το ίδιο με του SR-3 πράγμα που το κάνει ιδανικό τόσο για τον αρχάριο όσο και για τον πιο έμπειρο αθλητή.

Rogue Spealler

sr1-spealer-th

Ένα σχοινάκι που το έχει επιμεληθεί και έχει βάλει την υπογραφή του ο γνωστός ChrisSpealler. Το Spealler ουσιαστικά είναι μια διαμορφωμένη έκδοση του SR-1 με την κοντή λαβή (SR-1S) με μπλέ λαβή και πορτοκαλί καλώδιο. Η αίσθηση της λαβής είναι ακριβώς η ίδια με του SR-1, όπως και το καλώδιο με εξαίρεση το χρώμα. H διαφοροποίηση εδώ γίνεται στο μηχανισμό, όπου πλέον έχουμε 4 ρουλεμάν ακριβείας. Το Teamτων δοκιμών μας, μας είπε ότι με το Speallerείχε καλύτερο έλεγχο των Double Under κατά την εκτέλεση, αν και οι επιδόσεις τους δε βελτιώθηκαν σημαντικά σε σχέση με το SR-1S. ToSpeallerπέρα από τους fans του αθλητή, που θα ήθελαν να έχουν ένα σχοινάκι με την υπογραφή του, απευθύνεται πιο πολύ στον έμπειρο αθλητή.

Rogue RPM

rogue-rpm-speed-rope-web-h1_1

Ένα σχοινάκι αποκλειστικά σχεδιασμένο για επιδόσεις. Στο RPMτα πράγματα αλλάζουν πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες σειρές. Πλέον έχουμε διαφορετικές λαβές, οι οποίες είναι φτιαγμένες από κράμμα αλουμινίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η λαβή να έχει το μισό βάρος και η αίσθηση του grip να είναι αισθητά καλύτερη, ουσιαστικά δεν έφευγε από τα χέρια μας! Πάλι έχουμε μηχανισμό με ρουλεμάν και όπως υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία ειδικό μηχανισμό βελτίωσης των τριβών.  Η αλήθεια είναι τα Double Undersμε  το RPM μας φάνηκαν παιχνίδι. Είχε πολύ ελαφριά αίσθηση, πράγμα που βοηθούσε το γυμνό πλέον καλώδιο που διαθέτει. Βέβαια αυτό είναι και στο σημαντικό μειονέκτημα που έχει αυτό το σχοινάκι. Στον αντίποδα των επιδόσεων έχουμε ένα καλώδιο ευαίσθητο, το οποίο είναι μόνο για λαστιχένιες επιφάνειες. Ένα σχοινάκι που απευθύνεται καθαρά σε έμπειρους αθλητές που θέλουν το καλύτερο στις επιδόσεις τους και μόνο για χρήση σε εσωτερικό χώρο.

Rogue SR-2 (Ballistic)

sr2-ballistic-speed-rope

To Ballistic είναι η ναυαρχίδα της Rogue.  Στο Ballistic έχει δοθεί απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια και στην ποιότητα κατασκευής, εξ’ ού και η αλμυρή τιμή του. Να σημειώσουμε ότι το Ballistic είναι χειροποίητης κατασκευής πράγμα που το κάνει από μόνο του κάτι ξεχωριστό. Η λαβή του Ballistic είναι από χυτό αλουμίνιο αεροπορικού τύπου με πολύ ιδιαίτερο grip. Η λαβή είναι κοντή και λίγο πιο βαριά πράγμα που δίνει από τη μία καλύτερη αίσθηση, αλλά από την άλλη ίσως κουράσει κάποιους αθλητές στην αρχή. Το βάρος το αντισταθμίζει το ελαφρύτερο καλώδιο του, το οποίο έχει επίσης την κλασσική κόκκινη επικάλυψη. Ο μηχανισμός είναι ρουλεμάν ακριβείας, το οποίο σε συνδυασμό με τις αλουμινένιες λαβές κάνει το σχοινάκι να πηγαίνει πρακτικά μόνο του! Στην αρχή των δοκιμών το Team μας δυσκολεύτηκε λίγο, αλλά μόλις το συνήθισε τα Double Unders έβγαιναν με απίστευτη ευκολία! Ένα σχοινάκι που θα πάρει ένας αθλητής επιδόσεων ο οποίος θέλει τον απόλυτο εξοπλισμό! Το μόνο σχοινάκι που μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε με ευκολία triple-unders!

Στο Δια Ταύτα

Σε αυτό το MEGATEST είδαμε και δοκιμάσαμε 5 διαφορετικές γκάμες από σχοινάκια. Καθένα με τα θετικά και τα αρνητικά του, πράγμα που έκανε την απόφαση μας για το πώς θα τα κατατάξουμε επίπονη. Αδιαφιλονίκητος νικητής στον τομέα των επιδόσεων για εμάς είναι το Ballistic SR-2, το οποίο πραγματικά μας ενθουσίασε με δεύτερο να ακολουθεί το ευαίσθητο RPM, το οποίο αν δεν είχε τόσο ευαίσθητο καλώδιο θα μπορούσε να φτάσει την πρώτη θέση. Όσο αναφορά τον αρχάριο θα προτείναμε το σκληρό SR-3 που αντέχει πραγματικά τις κακουχίες του μαθητευόμενου CrossFitter. Το βραβείο ποιότητας – τιμής, το κερδίζει η σειρά SR-1 η οποία αποτελεί τη χρυσή τομή σε όλους τους τομείς. Και επιδόσεις τόσο για τον αρχάριο, όσο και για τον έμπειρο αθλητή και προσιτή τιμή!

 

ΤΑ ΣΧΟΙΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
ΠΡΟΪΟΝ Μήκος Λαβής Υλικό Λαβής Καλώδιο Μηχανισμός
SR-3 15,2 Ειδική Ρητίνη Κόκκινη Επίστρωση Άξονας Τριβής
SR-3S 12,1 Ειδική Ρητίνη Κόκκινη Επίστρωση Άξονας Τριβής
SR-1 15,2 Ειδική Ρητίνη Κόκκινη Επίστρωση Ρουλεμάν
SR-1S 12,1 Ειδική Ρητίνη Κόκκινη Επίστρωση Ρουλεμάν
SPEALLER 12,1 Ειδική Ρητίνη Πορτοκαλί Επίστρωση Ρουλεμάν
RPM 14,6 Αλουμίνιο Γυμνό Καλώδιο Ρουλεμάν Ακριβείας
SR-2 12,1 Αλουμίνιο Αεροπορικού Τύπου Κόκκινη Επίστρωση Ρουλεμάν Ακριβείας

 

Ευχαριστούμε το CrossFit Shop –  Better Gear Advantage για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού.

Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε το κατάλληλο σχοινάκι για εσάς μπορείτε να το προμηθευτείτε από το e-shop του CrossFit Shop-Better Gear Advantage αλλά και από το επίσημο site της Rogue Fitness 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + eleven =