8 Λόγοι που το CrossFit είναι η τελειότερη θεραπεία

0
3207

Το κάνουμε όλοι και το αγαπάμε για διαφορετικούς λόγους, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μας ενώνουν όλους. Γιατί η μπάρα και το Box είναι η τελειότερη θεραπεία; 

1. Περιτριγυρίζεστε από ανθρώπους γεμάτους κίνητρα.

Τα CrossFit Boxes είναι γεμάτα από όμορφα, αφοσιωμένα και σκληρά εργαζόμενα άτομα που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τους εαυτούς τους, να τρώνε σωστά και να πετυχαίνουν τους στόχους που θέτουν. 

2. Το CrossFit απομακρύνει την ακεφιά.

Όλοι έχουμε κακές ημέρες, πολλοί έχουμε τα κάτω μας μερικές φορές για άγνωστους ή μυστήριους λόγους: αυτό είναι κομμάτι της ύπαρξης του ανθρώπου, αλλά να είστε σίγουροι ότι μπαίνοντας στο Box για το Workout της ημέρας θα φύγετε νιώθοντας χίλιες φορές καλύτερα από το να μείνετε στο σπίτι και να χάσετε τη προπόνηση. 

Είναι απίθανο να νιώθετε κατάθλιψη όταν βρίσκεστε  σε δράση. Απλά βεβαιωθείτε ότι η δράση, σας οδηγεί απευθείας στο Box.

3. Θεραπεία που δεν είναι ποτέ βαρετή.

Δίσκοι κιλών, σχοινιά αναρρίχησης, γιλέκα, μονόζυγα, κουτιά, ιμάντες, κρίκοι, λάστιχα, μπάρες, πάγκοι, κωπηλατικά εργόμετρα, ποδήλατα, kettlebells, αλτήρες, σχοινάκια, έλκηθρα, αμμόσακοι, κ.α. Απλά αδύνατο να βαρεθείς…

4. Είναι διασκεδαστικό.

Το CrossFit είναι διασκεδαστικό και τα χαρούμενα πράγματα σε κάνουν να νιώθεις καλά. Σύντομο, γλυκό και αληθινό.

5. Εξαφανίζετε τον θυμό σας με έναν θετικό τρόπο.

Το CrossFit καταλαμβάνει έναν πνευματικό χώρο που είναι δύσκολο να βρεθεί σε άλλους τομείς της ζωής ή του αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια των 150 Wall Ball Shots, ή μιας σκληρής σειράς από βαριά Squat, πρέπει να βρείτε δύναμη από κάπου αλλού, από κάπου βαθιά μέσα σας. Χρησιμοποιήστε τα αρνητικά συναισθήματα που σας διακατέχουν για να εργαστείτε σκληρότερα, να σηκώσετε μεγαλύτερα φορτία και να αποδώσετε καλύτερα στα WOD που βρίσκονται μπροστά σας, όταν δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου καύσιμο.

Αυτό αποκαλύπτει ότι είστε ένα άτομο που συνεχίζει και δε σταματά. Είστε άτομο που υπομένει όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και όχι κάποιος που σταματά και σβήνει όταν αισθάνεται κουρασμένος. Αποκαλύπτει ότι έχετε έναν ισχυρό πνευματικό χαρακτήρα που εργάζεται σκληρά προς την κατεύθυνση να επιτύχει τους στόχους του. 

6. Επιβάλει να δουλέψετε στις αδυναμίες σας. 

Τις περισσότερες φορές είναι εύκολο να επικεντρωθούμε στα δυνατά μας σημεία και να απομακρυνόμαστε από αυτά που μας δυσκολεύουν. Το CrossFit σας βγάζει από το comfort zone σας. Αν είστε δυνατοί και ευλύγιστοι  και σας αρέσουν οι ολυμπιακές άρσεις αλλά μισείτε το τρέξιμο και γενικά τις ασκήσεις αντοχής, τότε στα WOD που απαιτείται αντοχή θα είστε από τους τελευταίους.  Από την άλλη ένα WOD τύπου King Kong ή Deadlifts-Muscle Ups θα είναι στα μέτρα σας.

Αυτός είναι ένας απίστευτα υγιής τρόπος που μας θυμίζει ότι όλοι, πάντα έχουμε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα αλλά και να βελτιώσουμε.

7. Σας κάνει να αισθάνεστε καλα. (Απελευθερώνει από μέσα σας τον άνθρωπο των σπηλαίων)

Έχουμε έναν σκελετό και ένα κεντρικό νευρικό σύστημα, μύες νεύρα και συνδέσμους που μας κάνουν να μπορούμε να πηδάμε, να τρέχουμε, να σηκώνουμε και να κινούμαστε. Δεν έχουμε σχεδιαστεί να χασκογελάμε πάνω από ένα γραφείο ή να καθόμαστε κάθε βράδυ για πολλές ώρες μπροστά από μια τηλεόραση. Το CrossFit σοκάρει το σώμα για να θυμόμαστε το γεγονός αυτό και το αναγκάζει να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να δουλέψει σκληρά. Και πως αντιδρά το σώμα; Για αρχή, καίει το πλεονάζον λίπος, αναπτύσσει τους μύες και δυναμώνει τη καρδιά και τους πνεύμονες. 

Κατά τη διάρκεια ενός CrossFit WOD, το σώμα απελευθερώνει αδρεναλίνη και ενδορφίνες που σας κάνουν να νιώθετε υπέροχα. Αν κάνετε το CrossFit μέρος της καθημερινής σας ζωής, η οξυτοκίνη(άλλη μια χημική ουσία που επηρεάζει τη διάθεση) θα σας δώσει έναν ακόμη λόγο να νιώσετε καλά. 

8. Επειδή έχει αποτέλεσμα.

Σταθείτε για ένα δευτερόλεπτο, πάρτε μια ανάσα και θυμήστε στον εαυτό σας το πως νιώσατε όταν βγήκατε από το γυμναστήριο μετά από ένα πολύ σκληρό Workout. Σκεφτείτε τη τελευταία φορά που νιώσατε αμφιβολία για την άρση ενός φορτίου που στο τέλος καταφέρατε να το σηκώσετε. Το CrossFit μας ωθεί συνεχώς πέρα από τα όρια που έχουμε βάλει για τους εαυτούς μας. Σαν αποτέλεσμα έχει να γίνουμε ταχύτεροι, δυνατότεροι, πιο ευλύγιστοι και περισσότερο Fit. Απλά έχει αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − eleven =