7 Ποιοτικά χαρακτηριστικά επιτυχημένων αθλητών CrossFit

0
2062

Όλοι θέλουμε να επιτύχουμε στα όνειρα που κάνουμεστη ζωή. Κάνουμε όμως ότι είναι απαραίτητο για να το καταφέρουμε;

Ενώ για μερικούς η πίεση παρουσιάζεται ως μια απειλή που θέλουν να αποφύγουν, για τους επιτυχημένους αθλητές CrossFit η πίεση σημαίνει μεγαλύτερη συγκέντρωση, περισσότερα κίνητρα και ευχαρίστηση στο δρόμο για την επίτευξη των στόχων τους.

Επομένως ποιες συνήθειες πρέπει να αναπτύξετε για να φτάσετε στη κορυφή; Διαβάστε παρακάτω 7 ποιοτικά χαρακτηριστικά επιτυχημένων αθλητών CrossFit:

1. Ένας υγιής αθλητής είναι πάντα και επιτυχημένος αθλητής.

Παρόλο που οι επιδόσεις και στα WOD είναι ο απόλυτος στόχος κάθε ανταγωνιστή CrossFitter, η υγεία πρέπει να αποτελεί τεράστια προτεραιότητα. Δεν μπορείτε να βελτιωθείτε αν είστε συνέχεια τραυματίες. Ακόμη και οι μικροί τραυματισμοί αποτελούν τροχοπέδη, βραδύτερη πρόοδο και αδυναμίες που σε αυτό το επίπεδο οδηγούν σε μείωση της απόδοσης και άσχημα αποτελέσματα.

«Η προπόνηση πρέπει να σχεδιάζεται κατά τέτοιο τρόπο που και οι επαγγελματίες αθλητές να τελειώνουν την καριέρα τους υγιείς.» Andrea Massi.

2. Οι επιτυχημένοι CrossFitters ακούν τους προπονητές τους.

Η εμπιστοσύνη είναι μια αρετή που πρέπει να αναπτύσσεται σε οποιαδήποτε σχέση προπονητή-αθλητή. Ως αθλητής πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ένας προπονητής μπορεί να αξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση και την απόδοσή σας πολύ πιο αντικειμενικά, διότι η γνώμη τους δεν επηρεάζεται από συναισθηματισμούς. Οι καλύτεροι αθλητές του Crossfit εμπιστεύονται τους προπονητές τους και ακολουθούν το πρόγραμμά τους χωρίς εγωισμούς.

3. Ποτέ μια αποτυχία αλλά πάντα ένα μάθημα.

Δεν αποτυγχάνουν. Κάνουν λάθη. Και τα λάθη τους είναι αυτά που τους οδηγούν στην εξέλιξη και βελτίωση. Δεν μπορείτε να προχωρήσετε αν δεν σκοντάφτετε χρόνο με το χρόνο και παίρνετε ένα μάθημα από αυτό. Οι καλύτεροι αθλητές στο χώρο του CrossFit ξέρουν πώς να ξεπερνούν τα βαριά συναισθήματα από την μη εκπλήρωση των προσδοκιών τους. Τα χρησιμοποιούν ως καύσιμο για να δουλέψουν πιο έξυπνα και να επανέλθουν πιο δυναμικά.  

4. Γνωρίζουν ότι επιτυχία δεν έρχεται από τύχη.

Αντ αυτού αναπτύσσουν μακροχρόνια δέσμευση και πειθαρχεία. Αυτή είναι μια αρετή που τους καθοδηγεί μέσα από χρόνια εκπαίδευσης και τους οδηγεί στην κορυφή του βάθρου. Είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στους στόχους που θέτουν για τους εαυτούς τους και είναι πρόθυμοι να σηκωθούν και να προπονηθούν, ακόμη και τις ημέρες που δεν νιώθουν καλά. Εάν το πρόγραμμα προπόνησης του προπονητή τους το λέει, τότε αυτοί θα είναι στο Box.

5. Πιστεύουν

Σους εαυτούς τους, ακόμη και όταν κανείς άλλος δε τοκάνει. Ποτέ δε ξέρεις ποια θα είναι τα WOD, πως θα νιώσεις τη συγκεκριμένη ημέρα, πόσο δύσκολο θα είναι Οι καλύτεροι αθλητές όμως βρίσκουν τον τρόπο να δουλέψουν μέσα από αυτές τις ανασφάλειες πιστεύοντας ότι μπορούν. Αυτό λέγεται: «Πίστη»

6. Έχει να κάνει με το ταξίδι και όχι με τον προορισμό.

Για τους καλύτερους αθλητές το CrossFit είναι ένα ταξίδι που τροφοδοτείται από το πάθος που έχουν γι αυτό. Κάποιες φορές αυτός ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος αλλά πάντα αξίζει να τον διασχίσεις. Στο τέλος της ημέρας για αυτό το οποίο είναι ευγνώμονες είναι καθημερινή ευκαιρία που τους δίνεται να κάνουν το άθλημα που τόσο αγαπούν.

7. Έχουν αγωνιστικό πνεύμα.

Είναι μαχητές, Δεν παραπονούνται, τόσο απλά.

Πηγή: www.boxrox.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 15 =