Η Team Europe στη κορυφή του Reebok CrossFit Invitational 2016

0
3473

team-europe-cinv-2016

Μετά την Caja Magica της Μαδρίτης, τα Reebok CrossFit Invitational 2016 διεξήχθησαν στο General Motors Centre στο Οντάριο του Καναδά.

H ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δεν κατάφερε να κάνει το Three-Peat. Για πρώτη φορά στην ιστορία των CrossFit Invitational, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Ευρώπης.  Η ομάδα που με προπονήτρια την Samantha Briggs και αθλητές τους Karl Gudmundsson, Lukas Hogberg, Sara Sigmundsdottir και Katrin Davidsdottir έβγαλε μεγαλύτερη διάθεση στην Αρένα και έδειξε να το θέλει πιο πολύ από τους άλλους διεκδικητές.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε σε όλα τα Event των Reebok CrossFit Invitational 2016:

Event 1

Deadlifts-Sychronized Burpees over Bar

Σε αυτό το Event η ομάδα που μπήκε πιο δυναμικά ήταν η Pacific Team. Από την αρχή πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι τέλους ολοκληρώνοντας την προσπάθεια της σε χρόνο 5:08. Και ενώ όλα έδειχνα  ότι τη 2η θέση θα πάρει η ομάδα Team USA, ήρθε από το πουθενά η ομάδα της Ευρώπης και με χρόνο 5:17 έκλεψε τη θέση. Στη 3η θέση η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών με χρόνο 5:23. Ο Καναδάς 4ος με χρόνο 5:58.

Event 2

Women Max Snatch/Clean and Jerk

Οι γυναίκες της Pacific Team συνέχισαν από εκεί που είχαν σταματήσει. Με την Kara Webb στο Snatch να σηκώνει 200Lbs και την Tia Clair Toomey(συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο αγώνισμα της Άρσης Βαρών)Clean and Jerk να σηκώνει 247 Lbs κατέλαβαν την 1η θέση με σύνολο 447 lbs. Η ομάδα της Ευρώπης κατέλαβε την 2η θέση έχοντας την Katrin Davidsdottir να σημειώνει προσωπικό ρεκόρ στο Snatch με 202 lbs και την Sara SIgmundsdottir να σηκώνει 240 lbs στο CnJ. Στην 3η θέση η ομάδα της Αμερικής με την Kari Pearce να έχει 180 lbs στο Snatch και την Brooke Wells 247  lbs στο CnJ.

Event 3

Women Handstand Walk

Σε αυτό το Event η Team USA έκανε την αντεπίθεση της. Με το δίδυμο Pearce-Wells κατέλαβαν την 1η θέση με χρόνο 1:02. Στη 2η θέση βρέθηκε η Team Europe με χρόνο 1:20, στην 3η θέση η Team Canada με χρόνο 1:32 και στην 4η θέση η ομάδα Team Pacific με χρόνο 1:47.

Event 4

Bar Muscle ups/Bike/Row/Pig Flips

Η ομάδα της Αμερικής πήρε από την αρχή το προβάδισμα. Στον τελευταίο γύρο του Event όμως η Brooke Wells δε κατάφερε να ανέβει σε ένα Bar Muscle Up με αποτέλεσμα η ομάδα της να χάσει χρόνο, να το εκμεταλλευτεί η ομάδα της Ευρώπης και να πάρει τη 1η θέση με χρόνο 8:27. Στη 2η θέση με μόλις 2 δευτερόλεπτα διαφορά, βρέθηκε η Team USA και στη 3η θέση η Team Pacific με χρόνο 8:35. Η ομάδα του Καναδά ολοκλήρωσε σε χρόνο 11:03.

Event 5

Men Max Snatch/Clean and Jerk

Τον χαρακτηρισμό ως αδιαφιλονίκητο φαβορί δικαιολόγησαν σε αυτό το Event οι άνδρες της Team USA. Με τον Ben Smith να σηκώνει 277 lbs στο Snatch και με τον Rich Froning 365 lbs στο CnJ η Team USA είχα σύνολο 642 lbs και κατέκτησε την 1η θέση. Στη 2η θέση βρέθηκε η ομάδα του Καναδά με σύνολο 640lbs έχοντας τον Brent Fikowski να σημειώνει την καλύτερη επίδοση του Event στο Snatch με 285 lbs και τον Patrick Vellner με 355 lbs στο CnJ. Στη 3η θέση η Team Europe με σύνολο 610lbs.

Event 6

Men Handstand Walk

Το δίδυμο Rob Forte-James Newbury ήταν αυτό που κατέκτησε την 1η θέση στο 6ο Event για λογαριασμό της Team Pacific. Οι δυο αθλητές σημείωσαν επίδοση με χρόνο 1:05. Στη 2η θέση η  Team USA με χρόνο 1:08 και στη 3η θέση η Team Canada με χρόνο 1:09.

Με την ολοκλήρωση αυτού του Event όλα έδειχναν να ξεκινούν από την αρχή. Η βαθμολογία είχα διαμορφωθεί με την Ευρώπη να βρίσκεται μόλις έναν βαθμό μπροστά από USA και Pacific που ισοβαθμούσαν. Απέμενε μόλις ένα Event, το 7ο .

Event 7

Rope Climbs/Strict HSPU/Slug Cleans/Pig Jump Over/Slug Thrusters

Από την αρχή του Event οι Ευρωπαίοι έδειχναν πόσο πολύ ήθελαν να βρεθούν στην 1η θέση του βάθρου. Πήραν προβάδισμα από το πρώτο σκέλος του Event και συνέχισαν ασταμάτητοι μέχρι το τέλος. Ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους σε χρόνο 9:23 αφήνοντας τη 2η θέση τους Αμερικάνους με χρόνο 9:38.8 και στην 3η θέση την Pacific Team με χρόνο 9:38.9.

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:

Team Europe 23

Team USA 16

Team Pacific 14

Team Canada 10

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλο το Reebok Invitational 2016:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =