Pancakes από τον Fitness Chef Γιάννη Ντουμάκη

0
836

pancakes

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε οτι το br(eakfast-l)unch έχει ενταχθεί στο μενού και του πιο μικρού καφέ και είναι μια μόδα που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους Έλληνες. Το brunch είναι κάτι ανάμεσα σε breakfast και lunch, δηλαδή πρωινό και μεσημεριανό και σκοπός του είναι να αντικαταστήσει και τα δύο γεύματα. Σερβίρεται παραδοσιακά τις Κυριακές, από αργά το πρωί έως και αργά το μεσημέρι και είναι ένα γεύμα που δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες, γι’ αυτό θα το συναντήσει κανείς με πολλές μορφές.

Αλλα οταν λεμε brunch σιγουρα ενα πραγμα μας ερχεται στο μυαλο, τα pancakes! Η παραδοσιακή συνταγή ομως περιέχει μεγάλο όγκο λιπαρών, ζάχαρη και πολλές θερμίδες. Η παρακάτω συνταγή έρχεται για να απενοχοποιήσει τα pancakes και να τα εντάξει ακόμα και σαν καθημερινό πρωινό καθώς  περιέχει οτι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου.

Για τα pancakes:

30γρ βρωμη

20γρ.αλευρι ολικης

Μια μικρή μπανάνα ώριμη

1 scoop πρωτεϊνης

60ml γαλα 1.5% λιπαρα

Μια κουταλιά του γλυκού μπεϊκιν

1 αυγό

Μια πρέζα αλάτι

 

Για το toping:

15γρ καρύδα τριμμένη άγλυκη

Μια κουταλιά σούπας μέλι

50γρ ανάμεικτα φρούτα του δάσους

 

Τρόπος Εκτέλεσης

Περνάμε στο μπλέντερ τη βρώμη,το αλεύρι,το μπέϊκιν και το αλάτι μέχρι να γίνει πούδρα η βρώμη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Σε αντικολλητικό τηγάνι περνάμε λίγο βούτυρο και σε μέτρια προς δυνατή ένταση ρίχνουμε 3 κουταλιές ζύμης. Μόλις πάρει χρώμα γυρνάμε με την σπάτουλα, θα χρειαστούν 1-2 λεπτά για κάθε πλευρά. Σκουπίζουμε το τηγάνι μας με χαρτί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.Προσθέστε τα toping ενώ είναι ζεστές και καλή σας όρεξη!

διατροφικες πληροφοριες στην αναγραφομενη δοσολογια της συνταγης

40γρ πρωτεινης, 72γρ υδατάνθρακα, 19γρ λιπαρά, 9γρ φυτικές ίνες

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × two =