Πολλές φορές μας είναι δύσκολο να εντάξουμε με τα όσπρια στην διατροφή μας γιατί είτε έχουμε κορεστεί απ τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρεματος είτε γιατί δεν καλύπτουν τις μακροθρεπτικές μας ανάγκες. Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική ακόμα και για πλήρες γεύμα διότι έχει πλήρες προφίλ αμινοξέων και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη,οφέλιμα λιπαρά,χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακα και είναι χορταστική λόγω φυτικών ινών.
Για την συνταγή θα χρειαστούμε: (5 μερίδες)
200 γρ. Άβραστα ρεβίθια
Χυμό από 2 λεμόνια
200 γρ γιαούρτι 2%
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους στην ακρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό τους μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή και ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.
Ιδανικός συνδυασμός κοτόπουλο ψητό με πίτες ολικής άλεσης.
Διατροφική αξία ανά μεριδα:
12gr πρωτεΐνη
22gr Υδατάνθρακα
15gr λιπαρά
8gr φυτικές ίνες
271 kcal