Blurred Line: Elite αθλητές και μέσοι ασκούμενοι.

0
745

Το CrossFit είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα ενός αθλήματος που θολώνει τη γραμμή ανάμεσα σε επαγγελματίες αθλητές και απλούς ασκούμενους. Επειδή όλες οι προπονήσεις μπορούν να ολοκληρωθούν είτε από έναν αρχάριο είτε από έναν προχωρημένο αθλητή, ορισμένα μέλη βιώνουν την προπόνηση  τους σαν να είναι επαγγελματίες. Από πολλές απόψεις, είναι μια μεγάλη, θετική διαδικασία, αλλά σε μερικές περιπτώσεις, είναι επιζήμια για το σώμα και την ηθική.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι ένας μέσος ασκούμενος με νοοτροπία ενός ελίτ αθλητή;

Ένταση προπόνησης.

Η δημοτικότητα και η κοινότητα προσελκύουν πολλά νέα μέλη κάθε χρόνο. Το CrossFit είναι επίσης γνωστό για το ότι είναι ένα ευπροσάρμοστο άθλημα. Κάθε μέρα διδάσκεται μια διαφορετική προπόνηση, που σημαίνει ότι δημιουργείται μια νέα πρόκληση.

Οι CrossFitters είναι γενικά άνθρωποι που επιθυμούν να δοκιμαστούν και οι οποίοι δεν φοβούνται να δουλέψουν. Οι δεξιότητες και τα φορτία βάρους εξελίσσονται κάθε χρόνο και περισσότερο και απαιτούν πάντα όλο και περισσότερο.

Αυτές οι πρόοδοι καθοδηγούνται από αθλητές των Crossfit Games, οι οποίοι προπονούνται αρκετές φορές την ημέρα και ως εκ τούτου πιέζουν όλους τους άλλους να ανταποκριθούν στα πρότυπά τους. Τα μέλη(μέσοι ασκούμενοι) μερικές φορές ξεχνούν ότι έχουν μια πλήρους απασχόλησης εργασία, μια οικογένεια και λογαριασμούς που πληρώνουν. Όχι ότι οι επαγγελματίες δεν ασχολούνται με όλα αυτά. Το έργο τους όμως είναι διαφορετικό: στόχος τους είναι η ανάκαμψη-ξεκούραση, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του σώματός τους με βάση τον όγκο προπόνησης.

Ανάκαμψη

Ένας μέσος ασκούμενος θα χρειαστεί το μισό χρόνο για να ανακάμψει σε σύγκριση με έναν ελίτ αθλητή. Δεν είναι ρεαλιστικό για ένα μέλος του γυμναστηρίου να σκεφτεί ότι ακόμα κι αν κάνει δύο Workout την ημέρα ότι η πορεία προπόνησης μπορεί να εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο. Καθισμένος σε ένα γραφείο όλη την ημέρα δεν ισοδυναμεί με ανάκαμψη. Όταν οι επαγγελματίες δεν προπονούνται, αναρρώνουν. Όταν οι ασκούμενοι δεν προπονούνται, δουλεύουν. Η διάκριση είναι πρωταρχικής σημασίας.

Για να ανακτηθεί, το ανθρώπινο σώμα (και το μυαλό) χρειάζεται κυρίως ύπνο και ειδική θεραπεία όπως μασάζ, τακτικές επισκέψεις στο φυσιοθεραπευτή κλπ.

Υγεία

Οι CrossFitters ρίχνουν τον εαυτό τους εξ ολοκλήρου στο άθλημα. Αγκαλιάζουν τον τρόπο ζωής που ταιριάζει με αυτό, που περιλαμβάνει μια νέα κοινότητα, ένα νέο πρόγραμμα και νέες υγιεινές συνήθειες.

Ξαφνικά, παίρνουν τη συνειδητή απόφαση να τρώνε καλύτερα, να πίνουν λιγότερο, να αποφεύγουν τα φάρμακα ή απλά να κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να αγαπούν αυτό που βλέπουν. Μερικά μέλη αποκτούν εμμονή με πράγματα όπως  για παράδειγμα ότι ακολουθούν τις συνήθειες που έχουν οι αγαπημένοι CrossFit Games Αθλητές πιστεύοντας ότι θα βελτιώσουν τον εαυτό τους. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. αυτοί οι άνθρωποι θα κερδίσουν στη ζωή.

Νοοτροπία και Συγκέντρωση

Ορισμένα άτομα επιλέγουν να περάσουν από τη ζωή χωρίς στόχους και μπορεί μερικές φορές να αισθάνονται άσχημα  εξαιτίας αυτού.

Ένα χόμπι μπορεί να μετατραπεί σε ένα στόχο που μπορεί να γίνει όνειρο. Τα μέλη που παρακολουθούν μαθήματα σε ένα γυμναστήριο CrossFit μπορεί να προκαλέσουν την επιθυμία να ακολουθήσουν κάτι μεγαλύτερο από οτιδήποτε είχαν πιστέψει στην αρχή. Δεν πρόκειται για την άρση βαρών ή την απόκτηση δεξιοτήτων, έχει να κάνει με το να ξεπεράσουμε τους φόβους και να βελτιώνουμε τον εαυτό μας καθημερινά.

Συντροφιά

Οι μέσοι ασκούμενοι έρχονται στο μάθημα με το πνεύμα των νικητών αλλά καταλαβαίνουν επίσης ότι αυτό που ορίζει το CrossFit είναι η κοινότητα. Έχουν δει αθλητές των CrossFit Games να επικροτούν τους συναθλητές τους για να τους παρακινήσουν να ολοκληρώσουν το Workout ακόμη και κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Γιατί να μην κάνουν το ίδιο στο Box ή έξω από το γυμναστήριο για το ίδιο θέμα;

Πηγή: www.crossfitsoulrebel.com

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 17 =