6  ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ASSAULT AIR BIKE 

0
1722

Δεν πίστευα ΠΟΤΈ ότι ήταν δυνατό να μισήσω κάτι περισσότερο από το κωπηλατικό εργόμετρο μέχρι που στο γυμναστήριο μπήκε μια νέα συσκευή βασανιστηρίων: το Assault Air Bike. Αυτή η φαινομενικά αβλαβής μηχανή απέχει μίλια από τα άνετα σταθερά ποδήλατα που βρίσκονται στα συμβατικά γυμναστήρια ή που βρίσκουμε στα μαθήματα Spinning. Είναι ένα άτακτο ποδήλατο που η αντίσταση αυξάνεται καθώς πιέζετε, τραβάτε κατά τη διάρκεια ενός WOD. Όσο μισητή μηχανή και να είναι, είναι επίσης ένα εξαιρετικό κομμάτι εξοπλισμού για να το προσθέσετε στη προπόνηση σας και να το χρησιμοποιήσετε μόνοι σας πριν ή μετά το WOD.

  1. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΥΪΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

Βασικό στοιχείο του CrossFit είναι να υπάρχουν διαρκώς διαφορετικές προπονήσεις. Είναι μέρος της φιλοσοφίας και γι ‘αυτό μπορείτε να περάσετε μήνες στο Box σας και να μην δείτε ποτέ το ίδιο WOD δύο φορές. Στο CrossFit in 100 Words, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σκληρά και γρήγορα είναι το ποδήλατο, ακολουθούμενο από τρέξιμο, κολύμβηση και κωπηλασία. Προσθέτοντας το Assault Bike στις προπονήσεις σας,  προσθέτετε άλλη μια κίνηση που προκαλεί τα πόδια και τα χέρια σας με διαφορετικούς τρόπους.

  1. ΚΑΨΙΜΟ ΘΕΡΜΙΔΩΝ.

Θα μπορούσατε να πείτε το ίδιο και για το κωπηλατικό – αλλά πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στα CrossFit Boxes για να χάσουν βάρος. Το Assault Bike καίει τις θερμίδες σαν τρελό γιατί χρησιμοποιεί τόσο το άνω όσο και το κάτω σώμα για να δουλέψει. Μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα προπονητικά πλατό.

  1. ΣΑΣ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ.

Το CrossFit από μόνο του ενισχύει την ψυχική αντοχή, αλλά όταν κάνετε για παράδειγμα μια Tabata, τότε καταλαβαίνετε πόσο πολύ μπορούν να διαρκέσουν τα 20 δευτερόλεπτα. Σας βοηθά επίσης να μάθετε να ελέγχετε το μυαλό σας κατά τη διάρκεια δύσκολων προπονήσεων και να πιέσετε περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτών.

  1. ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.

Αν δεν μπορείτε να τρέξετε ή να κωπηλατήσετε λόγω τραυματισμού(π.χ διάστρεμμα στον αστράγαλο)  μπορείτε να κάνετε ποδήλατο στο  Assault. Είναι κίνηση χωρίς αντίκτυπο στο τραυματισμό και επειδή κινείστε, ρέει αίμα στην περιοχή και επιταχύνει την ανάκαμψη. (Φυσικά, ρωτήστε το γιατρό σας πριν επιστρέψετε στο Box και συμβουλευτείτε τον προπονητή σας.)

  1. ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Στις ημέρες ξεκούρασης, αν κανονικά κάθεστε και δεν κάνετε τίποτα, πιθανότατα δεν θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ημέρες αυτές. Οι ημέρες ξεκούρασης είναι καλές για βόλτες, για ασκήσεις κινητικότητας ή για Assault Bike για 10-20 λεπτά σε μέτρια ένταση.

  1. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ…ΑΝΕΜΜΙΣΤΗΡΑΣ

Αν δεν είναι τίποτε άλλο, το Assault Bike είναι ένας ανεμιστήρας. Κατά την διάρκεια της προπόνησης και ενώ ιδρώνετε τουλάχιστον θα νιώθετε ένα αεράκι να σας χτυπά(το οποίο είναι πολύ ωραίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού). Κατά τη διάρκεια ενός Partner WOD, ενώ ο συναθλητής σας ποδηλατεί μπορείτε να απολαύσετε το αεράκι ενώ εσείς ξεκουράζεστε – απλά μην ξεχάσετε να επιστρέψετε την εύνοια αυτή όταν είναι η σειρά σας να πάτε στο ποδήλατο.

Την επόμενη φορά που θα πάτε στο Box νωρίς, ανεβείτε ένα από αυτά τα τρίκυκλα του Σατανά για μια μέτρια βόλτα για να ενεργοποιήσετε τους μύες. Ή, μετά από ένα WOD, χρησιμοποιήστε το για αποφόρτιση(και πάλι, σε μέτριο ρυθμό). Θα σας βοηθήσει να συνηθίσετε στην εξάσκηση ολόκληρου του σώματος – και ίσως ακόμη να σας κάνει να το ερωτευτείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 10 =