5 βηματα για να επιλεξετε το καλυτερο CrossFit Gym για εσας

0
3514

Η CrossFit κοινότητα στην Ελλάδα ολοένα και μεγαλώνει. Τα CrossFit γυμναστήρια ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο σαν μανιτάρια. Στην χώρα μας υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός αυτή τη στιγμή.

Κάποιοι από εσάς θέλετε να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να δοκιμάσει αυτόν τον πρωτοποριακό τρόπο εκγύμνασης, αλλά δεν γνωρίζετε ποιό γυμναστήριο να επιλέξετε. Η ομάδα του www.theboxnews.gr σας δίνει τη δυνατότητα μέσα από 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να επιλέξετε το γυμναστήριο που ταιριάζει στις φιλοδοξίες σας.

Όλα τα CrossFit Gyms δεν είναι ίδια.
Είναι γεγονός οτι τα γυμναστήρια διαφέρουν ως προς την ποιότητα της προπόνησης-εκπαίδευσης, τον εξοπλισμό αλλά και την προπονητική καθοδήγηση.

Βήμα 1ο
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του γυμναστηρίου που σας ενδιαφέρει και ελέγξτε τα βιογραφικά των προπονητών, το πρόγραμμα μαθημάτων αλλά και φωτογραφίες και βίντεο από προπονήσεις.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε από μόνοι σας να πάρετε μία πρώτη εικόνα για το αν οι γυμναστές που θα αναλάβουν την προπόνησή σας είναι οι κατάλληλοι γι’ αυτό που θέλετε, αν σας αρέσει ο χώρος του γυμναστηρίου αλλά και αν τα άτομα που υπάρχουν στο γυμναστήριο είναι αυτά τα οποία θα θέλατε να προπονείστε μαζί.

Βήμα 2ο
Επικοινωνήστε με τα γυμναστήρια που επιλέξατε. Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη οτιδήποτε θέλετε να μάθετε για το γυμναστήριο, τους προπονητές, τα μαθήματα κτλ. Αναφέρετε ότι είστε νέοι στο χώρο του CrossFit αλλά και για το αθλητικό σας υπόβαθρο.

Βήμα 3ο
Αφού επικοινωνήσατε με το γυμναστήριο, επισκεφθείτε το. Επιλέξτε παραπάνω από ένα γυμναστήριο έτσι ώστε να έχετε να συγκρίνετε. Συνομιλήστε με έναν προπονητή-γυμναστή, παρακολουθείστε το μάθημα και μη διστάσετε να δοκιμάσετε ένα WOD αρχαρίων.

Κατά την επίσκεψή σας προκύπτουν κάποια ερωτήματα:
1)Νιώσατε άνετα όταν περάσατε την πόρτα του γυμναστηρίου;
Αν όχι, αυτό το γυμναστήριο δεν κάνει για εσάς. Για να το επιλέξετε θα πρέπει να νιώθετε οικεία, φιλικά και ότι σας δίνουν την προσοχή που σας αναλογεί.
2)Είναι αρκετά μεγάλο;
Τα γυμναστήρια δεν πρέπει να είναι τεράστια, θα πρέπει όμως να έχουν αρκετό χώρο για να πραγματοποιείται με ασφάλεια το μάθημα. Ένας χώρος 300τ.μ και με group  των 20-25 ατόμων ή ένα box 200τ.μ. με 10-15 άτομα ανά group είναι εντάξει. Με αυτό το τρόπο έχετε όλο τον απαραίτητο χώρο για να δουλέψετε σωστά.
3)Υπάρχει αρκετός εξοπλισμός;
Όταν δεν υπάρχει αρκετός εξοπλισμός, κατά την διάρκεια της προπόνησης, θα χρειαστεί να περιμένετε να τελειώσει ο συναθλητή σας για να χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό. Αυτό εκ των πραγμάτων δημιουργεί καθυστέρηση και προβλήματα.
4)Είναι καθαρός ο χώρος του γυμναστηρίου και τα αποδυτήρια;
Ελέγξτε το πάτωμα, τον εξοπλισμό, αν το γυμναστήριο έχει συνεργασία με κάποιο συνεργείο καθαρισμού, αλλά και αν τα μέλη τακτοποιούν και καθαρίζουν τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν. Αν τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει τότε οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από μικρόβια δυστυχώς είναι πολλοί.
5)Ένας πολύ καλός αθλητής δεν είναι εξίσου και καλός προπονητής.
Ένα γυμναστήριο στο οποίο ο προπονητής είναι και πολύ καλός αθλητής δε σημαίνει ότι είναι και καλός προπονητής. Η προπονητική έχει να κάνει με την κατάρτιση αλλά και με την εμπειρία.
6)Δείχνουν οι προπονητές την ανάλογη προσοχή σε όλους τους ασκούμενους;
Όλοι οι προπονητές θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους σε όλους τους αθλητές για τον τρόπο εκτέλεσης των ασκήσεων και να τους διορθώνουν διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Ένας προπονητής που έχει την προσοχή του στο κινητό του δεν είναι προπονητής. Πληρώνεις για να ασκείσαι και αξίζεις την προσοχή τους.
Βήμα 4ο
Η Τιμή
Ο μέσος όρος της μηνιαίας συνδρομής για ένα γυμναστήριο CrossFit στην Ελλάδα είναι τα 60€ για απεριόριστες συνεδρίες. Δεν πληρώνεις για να είσαι απλά ένα μέλος του γυμναστηρίου αλλά για να ασκηθείς από τους πιο καταρτισμένους προπονητές οι οποίοι θα σου αλλάξουν το σώμα μέσα στους επόμενους μήνες. Μην επιλέξετε ένα γυμναστήριο μόνο επειδή έχει χαμηλή συνδρομή. Επιλέξτε ένα γυμναστήριο Value for Money. Σίγουρα η τιμή του πρέπει να είναι μέσα στον προϋπολογισμό σας αλλά να ξέρετε ότι το CrossFit είναι μια υπηρεσία τεράστιας ποιότητας και πολλές φορές ισχύει το ” Ότι πληρώσεις παίρνεις”.

Βήμα 5ο
Μην φοβηθείτε να αλλάξετε γυμναστήριο
Αν ακολουθήσατε όλα τα παραπάνω βήματα και επιλέξατε το γυμναστήριο που σας καλύπτει, δε σημαίνει ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν. Έτσι αν πλέον οι φιλοδοξίες σας ή οι υπηρεσίες δεν είναι αυτές που ήταν όταν πρωτοξεκινήσατε τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα άλλο γυμναστήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 11 =