3 Οφέλη των επιγονατίδων.

0
3812

Βλέπετε αθλητές στο Box να φοράνε φανταχτερές επιγονατίδες και πιθανότατα αναρωτιέστε: «Γιατί να μην αγοράσω το δικό μου ζευγάρι;» Αυτό βέβαια μπορεί να ισχύει αν αναλογιστεί κανείς όλα τα είδη Squat αλλά και τα Thrusters. Χρειαζόμαστε όλη τη βοήθεια που μπορούμε να έχουμε και ο σωστός εξοπλισμός μπορεί να βοηθήσει στην εκτέλεση περισσότερων επαναλήψεων στο Workout. Με λίγα λόγια, οι επιγονατίδες προσφέρουν υποστήριξη καθώς περνάτε μέσα από την πίεση και το άγχος της προπόνησης. Παρακάτω θα διαβάσετε 3 οφέλη των επιγονατίδων:

  1. Υποστήριξη.

Ο καθένας μπορεί να εκτελέσει μερικά Thrusters όταν είναι φρέσκος και ξεκούραστος, αλλά όπως πιθανώς γνωρίζετε  αυτό δεν είναι ισχύει όσο περνάει ο χρόνος και βρίσκεστε στα μέσα ενός Workout. Οι επιγονατίδες παρέχουν υποστήριξη με τέτοιο τρόπο που να μειώνει το “τραύμα” που αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης. Και να θυμάστε: H στήριξη των γόνατων δεν αφορά μόνο τα γόνατά σας. Σχετίζεται επίσης και με οτιδήποτε συνδέεται σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων των αστραγάλων και των ισχίων σας. Έτσι, υπό αυτή την έννοια, οι επιγονατίδες βοηθούν το σώμα σας να παραμένει  υγιές σε διάφορα σημεία του σώματος.

  1. Πρόληψη Τραυματισμού.

Βλέποντας έναν CrossFitter να εκτελεί ατελείωτα Thrusters σε χρόνο ρεκόρ, σας κάνει να νομίζετε ότι είναι Supermen. Δυνατοί και Ατρόμητοι. Ακόμη και αυτοί οι αθλητές λαμβάνουν μέτρα για να προστατέψουν το σώμα τους. Οι επιγονατίδες βοηθούν στη πρόληψη τραυματισμών. Πώς; Προσφέρουν θερμότητα στη περιοχή και συμπίεση. Όταν η θερμότητα είναι μονωμένη γύρω από τις αρθρώσεις σας, τις κρατάει ζεστές και σε λίπανση. Όταν οι αρθρώσεις είναι σε αυτή τη κατάσταση, είναι σε θέση να τεντώσουν και να λειτουργήσουν στο μέγιστο επίπεδο. Η συμπίεση βοηθά στη ροή του αίματος, που αποτρέπει τη γαλάκτωση όταν θέλετε να πιέσετε περισσότερο. Η συμπίεση σε συνδυασμό με τη θερμότητα στη περιοχή οδηγεί σε καλύτερη απόδοση.

  1. Ξεπερνάτε τα όρια του παρελθόντος.

Εξαιτίας της μονωμένης θερμότητας και της συμπίεσης μπορείτε ελεύθερα να σπάσετε τα όρια σας χωρίς να φοβάστε να περάσετε μέσα από τεράστιο πόνο ή τραυματισμό. Δεδομένου ότι οι επιγονατίδες μειώνουν τον πόνο και αποτρέπουν τραυματισμούς, είστε σε θέση να πιέσετε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο γνωρίζοντας ότι οι αρθρώσεις και οι ιστοί σας προστατεύονται. Απολαύστε την ικανότητα να κινείστε ελεύθερα λόγω του μειωμένου πόνου και της πρόσθετης ασφάλειας.

Καθώς ψωνίζετε τις επιγονατίδες σας θυμηθείτε αυτό το σημαντικό σημείο: Τίποτα δε ξεπερνά το καλό ζέσταμα, την σωστή τεχνική και μια αποτελεσματική αποθεραπεία. Μην παραμελείτε τα παραπάνω επειδή φοράτε επιγονατίδες. Χρησιμοποιήστε τες για να σας βοηθήσουν με το σωστό τρόπο και θα αποκομίσετε οφέλη.

Θέλετε να αγοράσετε τις δικές σας επιγονατίδες; Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Stathatos Athletics, www.e-stathatos.gr ή ένα από τα καταστήματα στο Περιστέρι(Σικάγου 14, Μιλτιάδου 8) και στη Πετρούπολη (25ης Μαρτίου 142) και κάντε δικό σας ένα ζευγάρι επιγονατίδες Rehband.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 8 =