1o Πανελλήνιο Grand Prix ένας αγώνας σταθμός για τον Ελληνικό αθλητισμό

0
1288

grand-prix-powerlifting-2

Ο Πρόεδρος των Παγκόσμιων Ομοσπονδιών GPA & IPO του Δυναμικού Τριάθλου κ. L. Baker ήταν σαφής: “Ενδιαφέρεστε να διοργανώσετε στην Ελλάδα Διεθνή αγώνα;” Κάπως έτσι ξετυλίγεται το κουβάρι της πιο επιτυχημένης διοργάνωσης Δυναμικού Τριάθλου που έγινε στην Ελλάδα. Ας δούμε τι συντέλεσε να μείνουν όλοι έκπληκτοι με τους Έλληνες.

  • Οι εγκαταστάσεις του TheCore και η διαμόρφωση του χώρου εντυπωσίασε με εξαίρεση το χώρο της προθέρμανσης (1300 τετραγωνικά, βοηθητικοί χώροι, αυλαία αγώνων, κλιματισμός).
  • Νούμερο ρεκόρ ατόμων συμμετοχής αφού άγγιξαν τους 124 από όλα τα μέρη της Ελλάδας. (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ήρθαν αθλητές από τη Λήμνο, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, το Ναύπλιο, το Άργος, την Πάτρα, τη Λαμία και την Εύβοια).
  • Άριστη ποιότητα του εξοπλισμού που είναι ο κορυφαίος παγκοσμίως. Μπάρες που ακόμα και με 300 κιλά δεν λύγιζαν ούτε έκαναν ταλάντωση σε βάρος της ασφάλειας των αθλητών. Αφθονία δίσκων για το ζέσταμα.
  • Δωρεάν παροχή ειδικού αθλητικού μασάζ στους αθλητές & θεατές.
  • Live Streaming καλής ποιότητας.
  • Άψογη μικροφωνική.
  • Απαράκλητη εφαρμογή του προγράμματος των αγώνων.
  • Πλήθος θεατών και επισήμων οι οποίοι άγγιξαν τους 700 και επιπλέον 1800 views του Live streaming.
  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Όλες αυτές οι παροχές με μηδαμινό κόστος συμμετοχής για τους αθλητές και δωρεάν είσοδος για τους θεατές, καθώς το ΕΣΔΤ δεν είναι εταιρία, αλλά μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητισμού ώστε να έρχονται μετάλλια και διακρίσεις στη Χώρα μας. Χωρίς όμως τη σημαντική υποστήριξη χορηγών, θα ήταν ανέφικτο η διεξαγωγή μια τέτοιας διοργάνωσης διεθνούς επιπέδου.

Το 1ο Πανελλήνιο Grand Prix Powerlifting – Special Olympics Powerlifting – Kettlebell Sport, διεξήχθη μεταξύ 23 και 24 Μαΐου στο The Core Crossfit – Kickbox, εις μνήμην του ανθρώπου που έφερε το Δυναμικό Τρίαθλο στην Ελλάδα κ. Ανδρέα Σιζόπουλου.

Στις 23 Μαΐου 2015 ημέρα Σάββατο, το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, διοργάνωσε την πρώτη σχολή κριτών για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Global Powerlifting Alliance-GPA με την συμμετοχή 35 πλέον επίσημων πιστοποιημένων κριτών. Διευθυντής της σχολής ήταν ο κ. Ανδρέας Κωλέττης, ενώ εισηγητές οι κκ. Χρόνης Τραστόγιαννος και Patck Yonkeu, ο οποίος ήταν επίσημος απεσταλμένος από την GPA Cameroon.

Στο κυρίως πιάτο που αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η ποσότητα των αθλητών συνοδεύτηκε με την ποιότητα. Σε όλες τις κατηγορίες έγιναν φοβερές μάχες. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

grand-prix-powerlifting-1

Έντεκα (11) αθλητές κατέρριψαν δεκαέξι (16) Παγκόσμια Ρεκόρ. Λόγω του γεγονότος ότι η διοργάνωση πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, τα ρεκόρ αναγνωρίστηκαν επίσημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τα ρεκόρ μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Οι διακριθέντες αθλητές προκρίθηκαν για το Μεσογειακό Κύπελλο που θα γίνει στις 30 Ιουλίου 2015 στο Ισραήλ, καθώς επίσης και για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στις 6-8 Νοεμβρίου 2015 στην Ουκρανία.

grand-prix-powerlifting

Το ΕΣΔΤ σε συνεργασία με τα Special Olympics Ελλάς διοργάνωσε την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 ημέρα Κυριακή την ειδική κατηγορία Special Olympics Powerlifting. Με 22 αθλητές των Special Olympics και 2 αθλητές του ΕΣΔΤ συμμετείχαν όλοι μαζί σε κάτι πρωτοποριακό για το άθλημα. Οι αθλητές κατέρριψαν έξι (6) Παγκόσμια Ρεκόρ στην κατηγορία Special Olympics της Διεθνούς Ομοσπονδίας 100% Raw Federation.

Όπως είπαμε και πιο πάνω το κόστος για τους αθλητές παρά τις παροχές, ήταν μόνο 10 ευρώ (δωρεάν συμμετοχή σε άτομα κοινωνικών προβλημάτων) και αυτό το οφείλουμε κυρίως στους συνεργάτες και χορηγούς τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να τους αναφέρουμε έναν έναν.

– Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Το περιφερειακό τμήμα Πειραιά, πρόσφερε εθελοντικά την υγειονομική κάλυψη των αγώνων.

– ΠΑΣΕΜΕΘ: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Μάλαξης & Εναλλακτικών Θεραπευτών, πρόσφερε εθελοντικά ειδικό μασάζ στους αθλητές & θεατές.

– Nikos Alexiou CTN MEDIA: Πρόκειται για το μέγα χορηγό, ο οποίος μας παρείχε Live streaming, φωτογραφίσεις, βιντεοσκοπήσεις, μικροφωνική και αφιέρωσε πάρα πολλές εργατοώρες για να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια.

– Efreenet: Η εταιρία ισοτονικών ποτών, πρόσφερε ένα πολύ σημαντικό ποσό για να καλυφθεί μέρος των εξόδων της διοργάνωσης.

– FitWay: Η εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής Fitway, πρόσφερε δώρα σε όλους τους αθλητές και έκπτωση στους νικητές του Powerlifting.

Concept Maniax: Η διαφημιστική εταιρία, πρόσφερε το banner αγώνων του ΕΣΔΤ.

– Clever Media: Η εταιρία, πρόσφερε την εκτύπωση των αφισών των αγώνων, των κριτών και εποπτικές συσκευές.

– Iron Maxx: Η εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής Πάλλης Βασίλης, πρόσφερε δώρα στους κριτές και εθελοντές του αγώνα.

-Ramos Cross: Η αθλητική εταιρία, πρόσφερε 2 πάγκους για το άθλημα των πιέσεων πάγκου.

– Ηuman Opsis: Η εταιρία, πρόσφερε το σύστημα διεξαγωγής αγώνων του ΕΣΔΤ.

– Βάφα: Το κατάστημα υγιεινής διατροφής & παραδοσιακό παντοπωλείο, πρόσφερε την κάλυψη εξόδων για την μετάφραση των επίσημων κανονισμών της GPA.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας που στηρίζουν τον Ελληνικό αθλητισμό και είναι: theboxnews.gr, xbody.gr, bodybuilding.gr, rxdnews.gr, ufight.gr, fit-life.info, bodybuildingpassione.com, acadimies.gr

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε τη παρουσία διάφορων επίσημων προσκεκλημένων όπως του εκπροσώπου της Γ.Γ.Α.-Υφυπουργείου Αθλητισμού κ. Πανταζίδη Τάσου, εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας & ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αβραμίδη Στάθη. Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Περιστερίου για την παραχώρηση αιγίδας, τους συνεργάτες Special Olympics Ελλάς, Dynamo Kettlebells, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους ιδιοκτήτες του The Core, spotters, κριτές καθώς και όποιον άλλο συνέβαλλε ώστε η διοργάνωση αυτή να καταστεί σταθμός στην ιστορία του Δυναμικού Τριάθλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + fourteen =