Τι χρειάζεστε για ένα CrossFit Gym στο γκαράζ του σπιτιού σας;

0
2225

crossfiy-garage

Έχετε μια Full Time Job και νιώθετε τύψεις που δεν καταφέρατε να πάτε στο γυμναστήριο;Θέλετε να κάνετε προπονήσεις και τις Κυριακές; Έχετε στο μυαλό σας να ανοίξετε ένα CrossFit Gym στο γκαράζ του σπιτιού σας για να μην χάνετε προπονήσεις; Το CrossFit απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό και μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Αυτό εξαρτάται από το budget σας και το διαθέσιμο χώρο. Τροποποιείστε έτσι τα Benchmark Workout ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες του εξοπλισμού σας αλλά σίγουρα κάποια βασικά κομμάτια θα είναι αναγκαία.
Σημειώστε οτι έχουμε κατηγοριοποιήσει τον εξοπλισμό για διάφορα στυλ προπόνησης.  Άλλωστε το CrossFit είναι ένας συνδυασμός πολλών αθλημάτων σε ένα πακέτο:

1.Εξοπλισμός για αερόβια προπόνηση
Χωρίς κανέναν εξοπλισμό, πάντα μπορείτε να κάνετε τρέξιμο. Ένα πολύ καλό και ελαφρύ ζευγάρι αθλητικά παπούτσια είναι οτι χρειάζεστε. Μπορείτε επίσης να κάνετε Burpees τα οποία επίσης δεν απαιτούν εξοπλισμο.
Με ένα μικρό κόστος μπορείτε να αγοράσετε ένα Speed Rope για τα απαραίτητα Double-Unders.
Τέλος με ένα σεβαστό ποσό μπορείτε να αγοράσετε ένα κωπηλατικό εργόμετρο Concept 2 το οποίο θα σας βοηθήσει στις Endurance προπονήσεις. Τα εργόμετρα αποθηκεύονται εύκολα σε όρθια θέση και δεν καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο.

2. Εξοπλισμός για Άρση Βαρών.
Oly-Lifting-Weightlifting
Οι Ολυμπιακές Άρσεις και γενικότερα το Weightlifting αποτελούν σημαντικό κομμάτι του CrossFit. Άλλωστε είναι ένα από τα αυθεντικότερα αθλήματα δύναμης. Απαιτεί μια μπάρα Ολυμπιακών διαστάσεων, ζευγάρια δίσκων διαφορετικού βάρους και μια πλατφόρμα πάνω στην οποία γίνονται οι άρσεις. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τάπητα από καουτσούκ για να αποφύγετε ζημιές στο πάτωμα σας αλλά και για την καλύτερη ασφάλεια σας.
Μην ξεχάσετε την μαγνησία. Είναι απαραίτητη.

Kettlebells
Ένα επίσης σημαντικό κομμάτι στο CrossFit είναι τα Kettlebells τα οποία είναι ιδανικά για CrossFit Gym σε σπίτι λόγω του μικρού χώρου που καταλαμβάνουν. Αγοράζοντας 2-3 ζευγάρια Kettlebell διαφορετικού βάρους θα έχετε την άνεση να εκτελείτε πολλά διαφορετικά WOD. Επίσης μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας και στις διακοπές σας.

Racks/Bench
Τα Racks και ο πάγκος θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στα προγράμματα δύναμης που θα πραγματοποιείτε. Αν έχετε αρκετό χώρο σας προτείνουμε να τοποθετήσετε ένα Rack με μεταβλητές θέσεις ύψους. Μερικά Rack κυκλοφορούν στην αγορά έχοντας ενσωματωμένη μπάρα για ασκήσεις όπως έλξεις, Toes To Bar και Bar Mu.
Ένα Rack σας επιτρέπει να κάνετε προπονήσεις που περιλαμβάνουν Front-Back Squats, Heavy Overhead Squats και άλλες ασκήσεις ενδυνάμωσης. Αν τοποθετήσετε το Rack μπροστά από μια πλατφόρμα άρσεων, πέρα από το αισθητικό κομμάτι είναι και ένας καλός τρόπος να προστατέψετε το πάτωμα σας.

Medicine Balls
Με ένα μικρό κόστος μπορείτε να αγοράσετε και μια Medicine Ball που είναι απαραίτητη για ασκήσεις όπως τα Wall Ball.

3. Εξοπλισμός για ασκήσεις Gymnastics
Κάποιες από τις ασκήσεις γυμναστικής δεν απαιτούν εξοπλισμό, Hand Stand Push Ups, Hand Stand Walk κτλ. Ωστόσο πολλές προπονήσεις απαιτούν ένα ζευγάρι κρίκων και μια Pull-Up Bar. Το πως και που θα τοποθετήσετε τον εξοπλισμό σας είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε καλά. Είναι ασκήσεις όπως τα MU, Toes to Rings, Pull Ups, Bar MU κ.α που απαιτούν στιβαρότητα και σταθερότητα στη τοποθέτηση.

Αυτός ο βασικός εξοπλισμός μπορεί να σας κοστίσει από 1.000 έως 3.000 ευρώ. Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα αλλά και από το αν είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 1 =