Τι κακό συμβαίνει με το CrossFit; Τίποτα και ιδού το γιατί…

0
3028

Όπως σε κάθε άθλημα που λαμβάνεται σοβαρά, έτσι και το CrossFit επικρίνεται. Ίσως λόγω της ξαφνικής ανόδου της δημοτικότητας του ή της έφεσής του σε τόσα πολλά άτομα.

Τι πρέπει να απαντήσουμε όταν κάποιος συγκρίνει τα butterfly pull ups με ένα ψάρι που βγαίνει από το νερό και όταν νομίζουμε ότι είναι η πιο όμορφη κίνηση που θα σκοτώναμε για να τη μάθουμε; Πώς απαντάμε σε κάποιον που πιστεύει ότι δεν ασχολούμαστε με το fitness διότι κάνουμε πολλά αθλήματα ταυτόχρονα;

Το πρόβλημα είναι ότι το CrossFit δέχεται επίθεση, γίνεται με σημαντικές και ακραίες δηλώσεις άλλων επαγγελματιών του αθλητισμού χωρίς πραγματικά στοιχεία.

Αρχικά αυστηρές κινήσεις.

Θεωρητικά, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα, υπάρχουν βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και να κατακτήσετε πριν φτάσετε στο «πραγματικό» στόχο.

Οι κολυμβητές πριν μάθουν πρόσθιο, διδάσκονται την τεχνική breakstroke, να αναπνέουν και να χρησιμοποιούν τα πόδια τους αποτελεσματικά. Οι bodybuilders για να μπορέσουν να κάνουν ένα chin-up, ασκούνται στις αρνητικές επαναλήψεις, ασκούνται για την απόκτηση δυνατής πλάτης και ώμων.

Το ίδιο ισχύει και για τους Crossfitters, μαθαίνουμε από το μηδέν και η επιθυμία μας είναι να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο, ακολουθώντας ορισμένα βήματα και κανόνες.

Φυσικά, υπάρχουν πάντα άτομα που δεν ακούνε και πιστεύουν ότι μπορούν να εκτελούν μαγικά κινήσεις χωρίς τις απαραίτητες απαιτήσεις. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που καταστρέφουν τη φήμη του  CrossFit αλλά όλα τα αθλήματα δεν έχουν τέτοιους ανθρώπους στις τάξεις τους;

Ο σωστός προπονητής

Ο καλύτερος προπονητής είναι αυτός που νοιάζεται για την πρόοδό μας, διορθώνει τη τεχνική μας, μας δίνει κίνητρα και μας δίνει συμβουλές όταν τις χρειαζόμαστε. Αυτές είναι εκπαιδευτικές δεξιότητες που δεν είναι εγγενείς σε αυτά που διδάσκονται σε ένα προπονητή CrossFit σε σεμινάριο επιπέδου 1.

Φαίνεται ότι αυτό που επιτρέπει στον Coach να χαρακτηρίζεται ως «καλός» κυμαίνεται από την εμπειρία, την προσοχή, τον επαγγελματισμό και επομένως είναι προσωπικό σε κάθε αθλητή. Δεν υπάρχει γενίκευση, εκτός από την καλή γνώση και κατανόηση της τεχνικής που απαιτείται για το άθλημα. Ένας προπονητής μπορεί να είναι τέλειος για ένα μέλος αλλά όχι ο κατάλληλος για άλλο.

Το CrossFit είναι ασφαλές όσο οποιοδήποτε άλλο άθλημα

Με τι συγκρίνουν το CrossFit όταν υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο άθλημα;

Αυτό που μπορεί να είναι πιο ακριβές να λέγεται είναι ότι το CrossFit είναι επικίνδυνο, όταν κάποιος «ρίχνει» τον εαυτό του σε πλήρη ένταση χωρίς να αποκτήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να διατηρήσει ένα υγιές σώμα.

Στο CrossFit, όλες οι προπονήσεις είναι κλιμακωτές, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και με ένα σωλήνα PVC, οποιοσδήποτε αρχάριος μπορεί να κάνει την ίδια προπόνηση με πιο προχωρημένους ασκούμενους. Δεν υπάρχει διαχωρισμός βάσει επιπέδου, οι ασκούμενοι προπονούνται όλοι μαζί ο καθένας στον ρυθμό του, στην ένταση του, με τα φορτία που μπορεί να διαχειριστεί και με όγκο επαναλήψεων που μπορεί. Αυτό το καθιστά το ίδιο ασφαλές με οποιοδήποτε άλλο άθλημα.

Ο γείτονας, η γιαγιά σας και τα παιδιά σας είναι αυτοί που πρέπει και μπορούν να κάνουν το CrossFit

Ο αθλητής των Games όχι. Το CrossFit επικοινωνεί μέσω δύο ροών: των Games και των Affiliate Boxes.

Οι Αγώνες είναι διασκεδαστικοί λόγω των επαγγελματιών αθλητών και οι ιδιοκτήτες των Affiliates βοηθούν τους ανθρώπους να γίνουν πιο υγιείς εξαιτίας της εξαιρετικής προπόνησης που προσφέρουν στα μέλη τους.

Κάθε άτομο, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση, μπορεί να βελτιώσει την υγεία, τον τρόπο ζωής, να θέσει νέους στόχους και να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του απλά κάνοντας προπόνηση με συνέπεια.

Η διατροφή, ο ύπνος και η νοοτροπία θεωρούνται προτεραιότητα για πολλούς προπονητές. Μεταδίδουν το ενδιαφέρον και το πάθος τους μέσω του αθλήματος και οδηγούν τα μέλη τους να κατακτήσουν την επιθυμία τους να ζήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής επιτυγχάνοντας τις προσδοκίες τους να γίνουν καλύτεροι στο CrossFit.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × one =