Τι είναι το Crossfit

0
5311

Το Crossfit είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης που στηρίζεται στην εναλλαγή λειτουργικών ασκήσεων (π.χ. έλξεις, κάμψεις, καθίσματα, τρέξιμο, άρση βαρών κ.α.) που εκτελούνται με μεγάλη ένταση τις περισσότερες φορές χωρίς παύσεις.
Το Crossfit έχει ως στόχο την προετοιμασία του αθλητή ώστε να αποδίδει καλά σε οποιαδήποτε δοκιμασία του ζητηθεί.
Ο αθλητής προετοιμάζεται και στις 10 παραμέτρους του fitness:
1.Ακρίβεια (accuracy)
2.Ισορροπία (balance)
3.Συντονισμός (coordination)
4.Ευλυγισία (flexibility)
5.Ευκαμψία (agility)
6.Σθένος (stamina)
7.Καρδιοαναπνευστική αντοχή (kardiomascular endurance)
8.Ταχύτητα (speed)
9.Ισχύς (power)
10.Δύναμη (strength)

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Crossfit είναι το γεγονός ότι συνδυάζει ασκήσεις των παραπάνω παραμέτρων (WOD) ώστε σε κάθε προπόνηση ο αθλητής να δουλεύει παραπάνω από μία δεξιότητες.

Tι είναι το WOD;
Το WOD (Workout of the Day) είναι η προπόνηση της ημέρας, η οποία αλλάζει καθημερινά.
Οι προπονήσεις στα γυμναστήρια Crossfit γίνονται ομαδικά ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης του κάθε αθλητή, γεγονός που ευνοεί τον υγιή ανταγωνισμό και τη συνεχή βελτίωση του.
Επιπλέον, κάθε WOD αποτελεί μία καθημερινή πρόκληση αφού οι αθλητές έχουν σαν στόχο είτε τον καλύτερο δυνατό χρόνο για συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων ανά άσκηση είτε τον μέγιστο αριθμό επαναλήψεων σε συγκεκριμένο χρόνο.

Το Crossfit είναι ένα άθλημα πολύ δημοφιλές σε αθλητές πολεμικών τεχνών, σε επίλεκτα σώματα ασφαλείας αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί πραγματικά να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, ξεκίνησε από την Αμερική και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε Ευρώπη και Ελλάδα.
Σίγουρα ένα Crossfit Box βρίσκεται κοντά σου για να ξεκινήσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − 7 =