Τα 5 στάδια συναισθημάτων του Crossfit

0
1422

Όσος καιρός κι αν περάσει κάνοντας Crossfit, έχουμε παρατηρήσει ότι  τα συναισθήματα μας έχουν μία συγκεκριμένη ροή: τα πέντε στάδια συναισθημάτων του Crossfit:

1.Φόβος

Αυτό νιώθεις όταν διαβάζεις το WOD  της ημέρας στον πίνακα του Box ή
στη σελίδα του Βox στο Facebook. Συνήθως το σκέφτεσαι για ώρες πριν, μία παράλογη συνήθεια αν αναλογιστείς ότι τελικά το workout διαρκεί μερικά  λεπτά. Σε αυτό το σημείο πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να διώξεις όλες τις αρνητικές σκέψεις που σου λένε ότι δεν θα τα καταφέρεις και να πας σπίτι να χαλαρώσεις. Φυσικά και θα είναι σκληρό, άλλωστε πρέπει να είναι.
2.Αποδοχή
Μόλις φτάνεις στο box, αμέσως νιώθεις καλύτερα. Όλοι είναι συνήθως φιλικοί και  σε στηρίζουν. Είναι το πιο ενθαρρυντικό γυμναστήριο που έχεις υπάρξει ποτέ, πολλοί προπονητές και αθλητές είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν, να σου δείξουν τον σωστό τρόπο κάθε άσκησης. Εκεί είναι που έχεις την κρυφή ελπίδα ότι δεν θα είναι τελικά τόσο δύσκολο.
3.Πόνος και  ταλαιπωρία
Έτσι νιώθεις συνήθως κατά τη διάρκεια του WOD. Κάποιες φορές νιώθεις ότι θα πεθάνεις (ή θα ξεράσεις).  Ενίοτε μπορεί και να σχεδιάζεις την απόδραση σου από την πίσω πόρτα (πράγμα το οποίο θέλω να ελπίζω δεν έχεις κάνει ποτέ). Νιώθεις πόνο, υποφέρεις, κάνεις αυτές τις γκριμάτσες που θα τρόμαζαν οποιονδήποτε. Και μάλιστα πληρώνεις για να νιώσεις έτσι; τι συμβαίνει τελικά; Ο λόγος είναι ότι σε κάνει πιο δυνατό και το κάνεις για αυτόν ακριβώς το σκοπό.
4.Έξαρση
Αμέσως μόλις τελειώνει το WOD που σου έχει φανεί μία πραγματική κόλαση, νιώθεις μία απίστευτη έξαρση συναισθημάτων που είναι δύσκολο να περιγράψεις. Ενώ έχεις χυθεί στο πάτωμα (σε όποια θέση κι αν έχεις τελειώσει) νιώθεις μία απίστευτη εσωτερική εφορία απλά επειδή κατάφερες να τελειώσεις. Μάλλον αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ημέρας σας!
5.Ενθουσιασμός
Αυτό είναι το στάδιο που γυρνάς σπίτι και θέλεις να μιλήσεις για το σημερινό σου Crossfit WOD (σε αυτούς που προσποιούνται ότι σε ακούν). Τελικά γιατί είσαι τόσο ενθουσιασμένος; Μάλλον για να αντιμετωπίσεις την επόμενη δοκιμασία, μέχρι να ποσταριστεί στο Facebook το WOD της επόμενης ημέρας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + thirteen =