Συνταγή για CrossFitters: Μπισκότα Βρώμης

0
2202

%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1-%ce%b2%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%82-1

Σκληρή προπόνηση, ιδρώτας και το σώμα να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Τι γίνεται όμως όταν θέλεις ένα σνακ να κόψεις την πείνα σου? Πηγαίνεις στο πρώτο περίπτερο που βρίσκεις μπροστά σου και αγοράζεις οτιδήποτε βρεις με φανταχτερή συσκευασία και πολλά συντηρητικά ή προτιμάς να έχεις έτοιμάσει εσύ ένα υγιείνό σνακ που θα σε τονώσει και πάνω από όλα θα γνωρίζεις τα συστατικά του;

Εμείς σου προτείνουμε να ακολουθήσεις τη δεύτερη επιλογή ξεκινώντας αμέσως να φτιάξεις πανεύκολα τα πιο υγιεινά και πρωτεΐνικά μπισκότα με βρώμη! Χωρίς καθόλου βούτυρο, ζάχαρη και γλουτένη …. μόνο με 3 υλικά! Αν θέλεις να είναι ακόμα πιο πρωτεΐνικά τότε μπορείς να προσθέσεις μέσα στο μείγμα σκόνη πρωτεΐνης.

%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1-%ce%b2%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%82-2

Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Για 10 – 12 μπισκότα θα χρειαστείς:

Συστατικά

  • 100 γρ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
  • 120 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομένη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Προαιρετικά: μείγμα πρωτεϊνης

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά) προσθέτετε σε ένα μπολ:

  • φράουλες
  • γάλα αμυγδάλου
  • βατόμουρα ή μύρτιλλα

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα και το αλάτι.
  • Με το που πήξει το μείγμα, σταματάμε και βάζουμε και τα 60 γρ. από τη βρώμη μας.
  • Σε ένα μούλτι βάζουμε τα υπόλοιπα 60 γρ. βρώμης, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο μπολ μας.
  • Βάζουμε στο μπολ και τα καρύδια ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλα.
  • Βάζουμε τα γάντια μας και φτιάχνουμε ένα ένα τα μπισκότα μας
  • Και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με γάλα αμυγδάλου, φράουλες, βατόμουρα και μύρτιλα.

Τη συνταγή προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης και μπορείς παρακάτω να παρακολουθήσεις το video της συνταγής:

enjoy!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − thirteen =