Σταματήστε να παίρνετε συμβουλές από το Instagram και το Youtube και ρωτήστε τον προπονητή σας.

0
888

Τα Affiliate CrossFit γυμναστήρια ακολουθούν τη φιλοσοφία του ιδρυτή, Greg Glassman από το 2000. Το άθλημα εξελίχθηκε όχι μόνο ως προς την ικανότητα στα Games αλλά και σε κάθε γυμναστήριο ανά τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια ενός CrossFit Level 1 οι προπονητές διδάσκουν τα ακόλουθα:
• Διεξαγωγή μαθήματος
• Διατήρηση μιας αποτελεσματικής τεχνικής σε περιβάλλον υψηλής έντασης.
• Επίτευξη σχετικά υψηλών επιπέδων έντασης για κάθε άτομο.
• Κλιμάκωση για οποιοδήποτε επίπεδο ικανοτήτων.
Οι περισσότεροι προπονητές στα CrossFit γυμναστήρια έχουν αθλητικό υπόβαθρο ή ήταν στο παρελθόν personal trainers. Αυτά που μαθαίνουν κατά τη διάρκεια των επίσημων σεμιναρίων προστίθενται σε αυτά που έχουν μάθει διαβάζοντας από μόνοι τους αλλά και από τη καθημερινή εμπειρία που αποκτούν από την προπόνηση τους.
Αν και θα ήταν λογικό να ζητήσουμε βοήθεια από τους προπονητές, πολλά μέλη στρέφονται στα Social Media(Facebook-Instagram) ή στο Youtube για να πάρουν απαντήσεις για τις απορίες τους. Ως μέλη, έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις στους προπονητές γιατί:

Οι προπονητές είναι κάτι παραπάνω από κίνητρο. Είναι γνώση!
Ο ρόλος των προπονητών ξεπερνάει το ποιο είδος εξοπλισμού θα χρειαστεί για το WOD ή να φωνάξει δίνοντας κίνητρο στους αθλητές κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Είναι πηγή γνώσης, είτε πρόκειται για την τεχνική είτε για την νοοτροπία.
Εάν εκτιμούμε ότι δεν είναι αρκετά δεκτικοί στις ανησυχίες μας, τότε θα πρέπει να το ζητήσουμε από έναν άλλο προπονητή. Μερικοί από αυτούς είναι ειδικοί στην άρση βαρών. άλλοι είναι Competitors ή πρώην αθλητές/τριες. Ανάλογα με την εξειδίκευση τους, θα πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στις ανησυχίες μας πριν ζητήσουμε βοήθεια από το Instagram ή το YouTube.
Είναι βέβαιο ότι θα πάρουμε περισσότερα από μια συνομιλία με τον προπονητή απ ‘ό, τι παρακολουθώντας ένα βίντεο σε μια οθόνη. Ας μην ξεχνάμε ότι το CrossFit είναι και το πάθος τους και δεν υπάρχουν θέματα που θέλουν να αποφύγουν!

Οι ερωτήσεις δεν σημαίνουν ότι δεν είστε καλοί.
Είναι φυσικό να αισθάνεστε ότι θέλετε να εντυπωσιάσετε αλλά και να προκαλέσετε τον θαυμασμό του πλήθους. Παρόλο που είναι φυσιολογικό να θέλετε να λάμπετε ενώ αγωνίζεστε, είναι διαφορετικό στην προπόνηση. Ο προπονητής δεν είναι αυτός που πρέπει να καταπλήξουμε.
Εντυπωσιάζουμε έναν προπονητή όταν θέτουμε έναν στόχο, όταν κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο επίτευξής του και όταν δουλεύουμε προς αυτόν κάτω από τα προσεκτικά του μάτια του.
Εάν ο μόνος στόχος μας είναι να βελτιώσουμε το χρόνο μιας Fran κατά ένα 1 λεπτό, να κάνουμε ένα Muscle Up ή να κάνουμε PR στο Back Squat, τότε μαζί με τον προπονητή θα πρέπει να δουλέψουμε προς αυτούς τους συγκεκριμένους στόχους.
Δεν χρειάζεται να είμαστε Competitors ή να έχουμε ειδικές δεξιότητες για να ζητήσουμε καθοδήγηση. Ορισμένα μέλη πιστεύουν ότι επειδή κάνουν “CrossFit” για λόγους υγείας, δεν έχουν το δικαίωμα σωστής προπόνησης.
Αν το Box που γυμναζόμαστε, μας κάνει να αισθανόμαστε έτσι, τότε πρέπει να φύγουμε και να αναζητήσουμε άλλο γυμναστήριο αμέσως.
Είναι συχνά μια εσφαλμένη αντίληψη που υπάρχει στο μυαλό μας. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να ζητήσουμε βοήθεια, να θέσουμε ερωτήσεις και να δείξουμε αποτελέσματα στους προπονητές μας με ενθουσιασμό και προθυμία.

Coachable αθλητές.
Δεν μπορούμε να προσβληθούμε όταν ο προπονητής μας διορθώνει και μας ρίχνει No Rep στα μέσα της προπόνησης, αλλά σφραγίζει την αρχή μιας σχέσης όπου ο προπονητής μας βλέπει να μεγαλώνουμε και να εξελισσόμαστε σε έναν πλήρη αθλητή.
Ένας από τους βασικούς κανόνες για την πρόοδο στο CrossFit είναι ότι πρέπει να είμαστε Coachable αθλητές. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε ό, τι μας ζητάει ο προπονητής μας. Σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να σταματήσουμε στη μέση μιας προπόνησης και να ακούσουμε τις διορθώσεις τους, αποδεχόμενοι τα No Reps αλλά και όταν μας συμβουλεύουν να κλιμακώσουμε ένα Workout.

Πηγή: www.crossfitsoulrebel.com

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + ten =