Πως το ζέσταμα σας κάνει να αποτυγχάνετε στις Ολυμπιακές Άρσεις

0
1220

Οι αθλητές προθερμαίνονται με συνέπεια. Αυτοί που θέλουν να κάνουν προπόνηση και δε παίρνουν το ζέσταμα τους στα σοβαρά βιάζονται και θα υποστούν τις συνέπειες όταν θα επιστρέψουν στο σπίτι. Περνάνε από άσκηση σε άσκηση χωρίς να έχουν προθερμάνει μύες και αρθρώσεις και χωρίς καλά καλά να έχει τρέξει το αίμα στο σώμα. Πολλοί ακόμη το παραλείπουν επειδή κανείς δεν τους ελέγχει.

Αν είστε απογοητευμένοι και έχετε ως στόχο να σηκώσετε μεγαλύτερα φορτία και να πετύχετε προσωπικά ρεκόρ τότε πρέπει να πάρετε το ζέσταμα σας στα σοβαρά. Να θυμάστε: «Ακόμη και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κάνουν ζέσταμα με την μπάρα».
Αν ανήκετε σε εκείνο το γκρούπ ατόμων που θέλουν να βελτιωθούν οι παρακάτω κανόνες είναι για εσάς:

Ποιοί είναι οι κοινοί τρόποι προθέρμανσης γαι την Άρση Βαρών;

Μιλάμε καθαρά για προθέρμανση που θα σας βελτιώσει στην άρση βαρων(Snatch/Clean and Jerk). Δε μιλάμε γι προθέρμανση που αφορά το CrossFit ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα.
Θα πρέπει να το δοκιμάσετε αν θέλετε να δείτε τα νούμερα σας στο αρασέ και στο επιλέξεις ζετέ να ανεβαίνουν.

Κινήσεις με την μπάρα: Πρέπει να προθερμαίνεστε με την μπάρα. Ναί μόνο με τη μπάρα.

Όταν προθερμαίνεστε μόνο με τη μπάρα, θα θελήσετε να μιμηθείτε τις θέσεις και την τεχνική που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να πάρετε μια άδεια μπάρα και να εκτελέσετε μερικές άρσεις θανάτου, να μεταφέρετε την μπάρα από το γόνατο ως τα ισχία και πάλι πίσω. Όλες οι κινήσεις να εκτελούνται με σωστή τεχνική. Φαίνεται απλό αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό.

Αν παρατηρήσετε οι έμπειροι αρσιβαρίστες έχουν δημιουργήσει μοναδική γι αυτούς προθέρμανση. Βλέπουν που έχουν θεματάκια και κάνουν το κατάλληλο ζέσταμα για να τα αντιμετωπίσουν.

Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας προθέρμανση;

Βήμα 1ο -Ένας νέος αθλητής πρέπει να βρει αυτό που τον κάνει να νιώθει άνετα. Η άρση βαρών έχει ενα μεγάλο ψυχικό αντίκτυπο και να δεν νιώθετε ζεστοί αυτό θα παραμένει στο κεφάλι σας. Αλλά υπάρχει ένα όριο.
Δεν χρειάζεται να τρέξετε 2 χιλιόμετρα για να νιώσετε ζεστοί. Χρειάζεται να περάσετε ένα άνετο χρονικό διάστημα κάνοντας κινήσεις με τη μπάρα για να ζεσταθείτε.

Βήμα 2 – Περάστε μέσα από μια ποικιλία ασκήσεων με τη μπάρα για να δείτε το δουλεύει καλύτερα για εσάς. Για παράδειγμα:

* Light Muscle Snatch – Όταν έχετε πρόβλημα να τραβήξετε με τα χέρια από το ύψος των ισχίων.

* Snatch Balance – Ζεστάνετε καλά τους ώμους και την θέση Overhead για το Snatch.

* Compression strap/Voodoo Floss -Ασκήσεις κινητικότητας στους σφιχτούς αστραγάλους,στα όντας και στους επώδυνους βραχίονες.

* Three-way hip stretch – Τεντώστε τα ισχία ώστε να ενεργοποιηθούν λόγω της καθιστικής ζωής στη δουλειά.

* Snatch Hip Drill – Ενεργοποιήστε τον ρυθμό. Συνεχίστε με ένα Snacth από χαμηλή κρεμαστή θέση για να συντονιστείτε.
* Classic Snatch Grip Deadlift -Πιάσιμο σε θέση αρασέ. Άρση θανάτου από το έδαφος ως τα ισχία.

Το μεγάλο λάθος:

Αυτό είναι αρκετά απλό. Κάνετε πάρα πολλα.
Να θυμάστε οτι πρέπει τα πόδια να παραμένουν φρέσκα. Τα πόδια πρέπει να είναι έτοιμα για μια δυναμική γρήγορη εκτίναξη που θα φέρει την επιτυχία.
Γι αυτό ακόμη και αν νομίζετε οτι αυτό δε σας επηρεάζει δεν χρειάζεται να βγούμε έξω να τρέξουμε για να ζεσταθούμε.

Αν στόχος σας είναι να έχετε μια τέλεια ημέρα στις άρσεις, κάντε ζέσταμα στις Ολυμπιακές Άρσεις.

Δημιουργήστε τη τέλεια προθέρμανση:

Το επόμενο βήμα σας πρέπει να είναι η προσθήκη διαφόρων στοιχείων στην προπόνηση σας για να δείτε πώς αντιδράτε. Δοκιμάστε τα. Κρατήστε σημειώσεις. Βρείτε τι λειτουργεί για σας και βοηθήστε τον εαυτό σας να συντονιστεί πριν φτάσετε στα μεγάλα φορτία.
Εάν νομίζετε ότι ήδη κάνετε πάρα πολλά, αλλαξτε το! Εάν η βελτίωση στο Snatch και στο Clean & Jerk είναι η προτεραιότητα σας τότε αυτό είναι μια εύκολη αλλαγή που πρέπει να κάνετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 4 =