Προπονηθείτε μαζί, δουλέψτε σκληρότερα μαζί!

0
854

Η Κοινότητα φέρνει αποτελέσματα

Φανταστείτε ότι εκτελείτε σετ από push-ups μόνος σας, με κανέναν γύρω σας. Τώρα φανταστείτε να προσπαθείτε να κάνετε το ίδιο με μια ομάδα ανθρώπων που σας παρακινούν και σας επευφημούν. Οι πιθανότητες είναι ότι θα είστε σε θέση να αποδίδετε καλύτερα με τις φωνές και τις δυνατές κραυγές ενθάρρυνσης παρά με τη σιωπή.

Πλεονέκτημα: Κοινότητα

Σίγουρα βοηθάει όταν έχετε ανθρώπους γύρω σας που ελέγχουν την τεχνική σας, μοιράζονται συμβουλές μαζί σας, σας ωθούν να προσπαθήσετε πιο σκληρά και σας βοηθούν να γίνετε πιο δυνατοί. Η προπόνηση σε ένα γκρουπ ατόμων, σας δίνει τη δυνατότητα να ασκήσετε περισσότερη προσπάθεια σε σύγκριση με την ατομική προπόνηση: Είναι και ο λόγος για τον οποίο το CrossFit έχει γίνει μια δημοφιλής ρουτίνα προπόνησης με πολλούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο. Όταν βλέπετε ένα άλλο άτομο να σηκώνει περισσότερα κιλά ή να τρέχει γρηγορότερα, το σώμα και το μυαλό σας εργάζονται σκληρότερα για να κάνουν το ίδιο. Ένα γυμναστήριο CrossFit είναι ένα μέρος όπου θα βρείτε κίνητρο και ενθάρρυνση.

Η Επιστήμη Πίσω από την Κοινότητα

Η ικανότητά μας να υπερβούμε τα όρια μας υποστηρίζεται από την επιστήμη. Το Kohler Effect, μία από τις σπουδαιότερες μελέτες που διεξάγονται στον χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας, υποστηρίζει ότι είμαστε σε θέση να αυξήσουμε τα επίπεδα της απόδοσης μας μέσα από την προπόνηση με άλλα άτομα που έχουν πολύ υψηλές επιδόσεις. Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας λέει ότι μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα αντοχής και την ένταση κατά σχεδόν 200% όταν προπονούμαστε με μια ομάδα ατόμων.

Πλεονέκτημα: CrossFit

Η κοινότητα και το CrossFit συμβαδίζουν, προσφέροντας στους λάτρεις του γυμναστηρίου τα οφέλη μιας ενεργητικής προπόνησης που υποστηρίζεται από μια ομάδα. Οι ασκήσεις cross training έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την αντοχή και τη δύναμή, προσθέτοντας και το στοιχείο της διασκέδασης. Εδώ είναι που το CrossFit υπερτερεί των συμβατικών γυμναστηρίων και έχει γίνει ένας εθιστικός τρόπος προπόνησης.

Όλοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, μπορούν να κάνουν CrossFit. Η αίσθηση του να έρθουν μαζί για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και να ωθήσουν ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση και δύναμη είναι αυτό που ωθεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στα γυμναστήρια CrossFit.

Προπονηθείτε μαζί, δουλέψτε σκληρότερα μαζί

Το στοιχείο του δυναμισμού της κοινότητας και της ομαδικής προπόνησης έχει αποδεδειγμένη επίδραση στην αθλητική απόδοση. Το CrossFit επιτρέπει σε αρχάριους, ερασιτέχνες και έμπειρους αθλητές να προπονούνται μαζί, να δουλεύουν πιο σκληρά μαζί, να κινητοποιούν ο ένας τον άλλον για να σηκώνουν περισσότερα μαζί.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × three =