Πιο δυνατός από τον καρκίνο: Ο Jason Khalipa αντιμετωπίζει τον καρκίνο.

0
1348

khalipa-re-edit-10-730x487

Όταν φέρνεις στο μυαλό σου ένα CrossFit workout, το πιο πιθανό είναι να σκεφτείς δύναμη, ταχύτητα, και πολλά burpees. Είτε πρόκειται για μια προπόνηση ανάπτυξης δύναμης είτε για αντοχής, το CrossFit έχει πάντα ένα σκοπό, να σε κάνει πιο δυνατό, και από όλες τις απόψεις ο Jason Khalipa είναι ένας από τους πιο δυνατούς CrossFitters. Ωστόσο, η πραγματική δύναμη του Jason δεν βρίσκεται ούτε στην αντοχή του στο fitness ούτε στην συνεχή του προπόνηση – βρίσκεται στην δύναμη του να πολεμήσει τον παιδικό καρκίνο, μέσω της 5χρονης κόρης του Ava.

H Ava, μετά από πολλές περιπέτειες διαγνώστηκε με μίας μορφής Λευκεμία τον Ιανουάριο. Είχε έντονους πόνους στο πόδι καθώς και φλεγμονές στο αυτί, και δυστυχώς οι διαγνώσεις των γιατρών δεν σύγκλιναν. Όταν τελικά  οι τελικές αιμοτολογικές απαντήσεις έδειξαν την πραγματική ασθένεια, αποφάσισαν να πάνε στο Stanford.

fd3_grande

Αυτή ήταν η αρχή για το δυόμισι ετών πρόγραμμα της Ava, στο οποίο έχει ήδη διανύσει τους πρώτους 10 μήνες. Παρόλο που η οικογένεια της αντιμετωπίζει προβλήματα που δεν πίστευαν ποτέ ότι θα έχουν, η Ava και οι γονείς της έχουν βιώσει και νίκες τις οποίες δεν πίστευαν ότι θα ζούσαν.

Ο προεξέχον ρόλος του Jason στο CrossFit του έδωσε την δυνατότητα να διευρύνει μέσω social media το θέμα του παιδιατρικού καρκίνου υποστηρίζοντας δωρεές και περαιτέρω έρευνα. «Είχα τη δυνατότητα να διαδώσω και να ενημερώσω για τον παιδιατρικό καρκίνο» αναφέρει ο ίδιος «και όχι μόνο να αυξήσω τις χρηματικές δωρεές αλλά και να αναγνωρίσω και να ενισχύσω τις δωρεές μυελού των οστών. Γενικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσεις εκτός του να προσφέρεις χρήματα.» 

Παρά το δυνατό του χαρακτήρα και πνεύμα, ο Jason δηλώνει αμερόληπτα «ο παιδιατρικός καρκίνος είναι χάλια, αλλά αν εκφράζεσαι με αρνητικά μηνύματα ο κόσμος δεν θα είναι πρόθυμος να σε ακούσει. Το μυστικό είναι να βγάλεις προς τα έξω την θετική πλευρά, όπως το ότι η κόρη μου νιώθει τόσο καλύτερα σήμερα από ότι ήταν πριν διαγνωστεί η ασθένεια της. Ο κόσμος θέλει να διαβάζει θετικά μηνύματα.» και κάπως έτσι, μέσα την υποστηριζόμενη αυτή κλειστή κοινωνία του CrossFit, αυτή η οικογένεια σίγουρα δείχνει θετική.

Στην χώρα μας λειτουργεί ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, στον οποίο μπορείτε να γίνετε δότες μυελού των οστών ή να κάνετε μία δωρεά ελπίδας με ένα τηλεφώνημα από σταθερό στο 90.11.405.240 (1,23€ ανά κλήση συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) και να δώσετε και εσείς μία ελπίδα σε αυτά τα παιδιά.

http://www.elpida.org/

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − five =