Ο “Απόηχος” του ATP FITNESS CHAMPIONSHIP 2013

0
1545

Από το πρωί του Σαββάτου, ημέρα διεξαγωγής του ATP FITNESS CHAMPIONSHIP 2013,  φάνηκε ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν με μεγάλη επιτυχία. Η τέλεια οργάνωση, η απόλυτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος, η συνεργασία των συντελεστών με τους αθλητές, είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη γιορτή στο χώρο του Fitness.

Οι αθλητές προσήλθαν στο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Tae Kwon Do στις 10.00. Ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, η αθλητική εταιρία Reebok τους προσέφερε τον απαραίτητο εξοπλισμό στους αθλητές, ενώ την ίδια στιγμή πλήθος κόσμου κατέκλυζε τις κερκίδες του σταδίου.

Στις 11.30 το 1ο  Heat  των γυναικών για το 1ο Event  βρισκόταν ήδη στην Αρένα. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα ανδρών και γυναικών. Πρώτη δοκιμασία Double Unders-Front Squat-Toes to Bar. Ο Λευτέρης Θεοφανίδης  με χρονο 4:17  και η Κωνσταντίνα Παληογιαννη με 5:05 έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Επόμενο Event  Snatch Ladder. Ισως το Event που ξεσήκωσε περισσότερο το κοινό που είχε κατακλύσει τις κερκίδες του σταδίου. Μια δοκιμασία που απαιτούσε συνδυασμό δύναμης και τεχνικής. Νικητής για τους άνδρες ο Στέφανος Ιωαννίδης ο μοναδικός κατάφερε να σηκώσει τα 105 Kg.

Πολύ καλή επίδοση είχαν οι Λευτέρης Θεοφανίδης και Χρήστος Ταμπάκος με 100 Kg και οι Λεωνίδας Δημητράκης Δημήτρης Βλάχος και Χαράλαμπος Λυτροκάπης με 95 kg. Στην κατηγορία των γυναικών το φαβορί για τη δοκιμασία αυτή Μαριάννα Τζούρτζεκ επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και με 65 kg(+5 Overhead Squat) κέρδισε τη δοκιμασία αυτή. Η Άννα Φράγκου και η Κωνσταντίνα Παληογιάννη την ακολούθησαν με φορτίο 60 kg ενώ Ελισάβετ Σακελλάρη και Γιώτα Μούρμουρα σήκωσαν 55 Kg.

Στη τρίτη δοκιμασία τα κοντέρ έσπασαν. Agility Sprint. Στη κατηγορία των γυναικών η Γεωργία Πλαμαντούρα με 21 sec. κέρδισε τη δοκιμασία ενώ σε αυτή των ανδρών ο Λεωνίδας Δημητράκης σημείωσε μια καταπληκτική επίδοση με χρόνο 14 sec.

1 λεπτό ξεκούραση για τους αθλητές και 4η δοκιμασία. Ιδιαίτερα απαιτητική Shoulder to Overhead-Box Jumps. Μαριάννα Τζούρτζεκ με χρόνο 3:05 νικήτρια της δοκιμασίας και με μικρή διάφορα πίσω της η Κωνσταντίνα Παληογιάννη με χρόνο3:26. Στη κατηγορία των ανδρών ο Λεωνίδας Δημητράκης με χρόνο 4:50 κέρδισε και αυτή τη δοκιμασία ενώ τον ακολούθησαν σε απόσταση αναπνοής ο Δημήτρης Βλάχος (4:54)και ο Χρήστος Ταμπάκος(4:55).

ATP-FC-DOTASΜε το τέλος της δοκιμασίας το Ολυμπιακό κέντρο σηκώθηκε όρθιο για να χειροκροτήσει έναν μαχητή της ζωής. Ο Γιώργος Ντότας ένιαι ένας αθλητής ο οποίος είχε την ατυχία να χάσει την όραση του. Δε το έβαλε κάτω και σήμερα με τη βοήθεια της προπονήτριας του ασκείται 3 φορές την εβδομάδα δείχνοντας σε όλους ότι όταν κάποιος έχει την θέληση μπορεί να πετύχει πολλά!

ATP-FC-TZOURTZEKΣτη συνέχεια της διοργάνωσης προκρίθηκαν 20 άνδρες και 10 γυναίκες. Δε θα μπορούσε να έλειπε από την διοργάνωση δοκιμασία με ιδιαίτερες δεξιότητες. 5ο  Event και Dumbell Snatch, Farmer Walk-Pistols-Hand Stand Walk. Η Μαριάννα Τζούρτζεκ έλαμψε με την απόδοση της. UNBROKEN σε μόλις 2:51!!! 2η και 3ή θέση Παληογιάννη και Φράγκου αντίστοιχα. Στη κατηγορία των ανδρών ο Στέφανος Ιωαννίδης με χρόνο 3:12 κατέκτησε τη 1η θέση και οι Λευτερης Θεοφανιδης με χρόνο 3:20 και Δημητρακης Λεωνιδας με 3:24 κατέκτησαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Οι θέσεις για μια θέση στον τελικό ξεκαθάρισαν.10 άνδρες και 5 γυναίκες ήταν έτοιμοι να προσφέρουν στιγμές συγκίνησης, ενθουσιασμού και πάθους στους θεατές.

ATP-FC-TZOURTZEK-FRAGKOUΟ τελικός, μία πραγματική πρωτόγνωρη δοκιμασία, χωρισμένος σε 3 Event με 1 λεπτό ξεκούρασης ανάμεσα σε αυτά. Πρώτη δοκιμασία, Dead lifts-Bar Muscle ups, δεύτερη Weighted Walking Lunges- Box Jumps Over  και τρίτη Hang Clean-Down ups. Στον τελικό ο αθλητής που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο Παύλος Βλάχος, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 295 πόντους και έκανε το comeback κερδίζοντας μια θέση στο βάθρο. Στην κατηγορία των γυναικών το πρώτο Event το κατέκτησε η Άννα Φράγκου, το δεύτερο η Κωνσταντίνα Παληογιάννη και το τρίτο η Μαριάννα Τζούρτζεκ.ATP-FC-final

Απέμεναν τα τελικά αποτελέσματα για την ανακήρυξη του αθλητή και της αθλήτριας για τον τίτλο FITTEST IN GREECE. Στην κατηγορία των γυναικών Fittest Woman in Greece ανακηρύχθηκε η Άννα Φράγκου κάνοντας την μεγάλη έκπληξη. Τη 2η  θέση κατέλαβε η Μαριάννα Τζούρτζεκ και τη 3η  θέση η Κωνσταντίνα Παληογιάννη.

Στη κατηγορία των ανδρών Fittest Man in Greece ανακηρύχθηκε o Στέφανος Ιωαννίδης ενώ τη 2η  και 3η θέση αντίστοιχα κατέλαβαν οι Λεωνίδας Δημητράκης και Παύλος Βλάχος.

ATP-FITNESS-CHAMPIONSHIP-WINNERS

Ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης η εταιρία αθλητικών ειδών Reebok μοίρασε χρηματικά έπαθλα στους νικητές. Οι πρωταθλητές της διοργάνωσης κέρδισαν επίσης και 1 χρόνο συμβόλαιο με την εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής Fitway.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον αθλητή Λευτέρη Θεοφανίδη ο οποίος κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού προδόθηκε από τραυματισμό αλλά δεν πτοήθηκε και συνέχισε την προσπάθεια του μέχρι να ολοκληρώσει. Επίσης οι αθλητές Κωνσταντίνος Καραγιώργος, Χριστόφορος Αποστολόπουλος, Μάριος Μάρκου και Μέγκυ Παυλίδη ως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην εταιρία ATP Lab, στον Ανδρέα Αποστολάρα και Παναγιώτη Πολυζά, στην  αθλητική εταιρία  Reebok και την Νίνα Ρομάνο όχι μόνο για την τέλεια διοργάνωση των αγώνων αλλά και για το εγχείρημα τους να διεξάγουν αγώνες τέτοιου βεληνεκούς για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στο Machine Shop και το Θοδωρή Στυλιανίδη για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε. Συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, στους Νίκο Πούλια και Γιώργο Βορριά γιατί μετέφεραν τον παλμό της κερκίδας, στον Σίμο Δάναλη που με τη μουσική του έδινε το ρυθμό, στους αθλητές που επέδειξαν αθλητικό ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι», σε όλους όσοι δούλεψαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και στους θεατές που δε σταμάτησαν λεπτό να ενθαρρύνουν  τους αθλητές.

Μετά το τέλος των αγώνων όλοι μόνο καλά λόγια είχαν να πουν. Το Community υπάρχει και τώρα έγινε ακόμη πιο δυνατό!

Το theboxnews.gr, ως υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας, ήταν εκεί καθόλη τη διάρκεια των αγώνων και φροντίζει ανελλιπώς για τη δική σας ενημέρωση στο άθλημα που τόσο αγαπάμε!

Πλήρες φωτογραφικό υλικό στο Facebook Album

Μπορείτε να δείτε την κατάταξη των αθλητών  εδώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 10 =