Οι «κλέφτες» δεν κερδίζουν ποτέ.

0
14591

cheating-crossfit

Σκοπός του CrossFit δεν ήταν ποτέ να κάνετε τον καλύτερο χρόνο ή να σηκώσετε το μεγαλύτερο φορτίο. Αυτά τα πράγματα είναι απλές μετρήσεις που γίνονται σε έναν αθλητή για να τεστάρει τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης με αντίπαλο τον ίδιο του τον εαυτό. Το CrossFit είναι σκόπιμα δύσκολο και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για αυτό.

Σε ένα κομμάτι του «The Purpose of CrossFit» που δημοσιεύθηκε στο The CrossFit Journal, ο Greg Glassman λέει: «Οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιδιώκουν δύσκολα πράγματα. Οι αποτυχημένοι τα αποφεύγουν.»

Σκεφτείτε τον πιο επιτυχημένο άνθρωπο που γνωρίζετε. Η πορεία του προς την επιτυχία ήταν εύκολη; Πιθανότατα όχι. Πιθανότατα ξεπέρασαν πολλές προκλήσεις και δυσκολίες για να φτάσουν εκεί που είναι.

Ωστόσο ο αριθμός των αθλητών που εξαπατούν με τις επαναλήψεις τους είναι εκπληκτικός. Το CrossFit είναι μια πλατφόρμα στην οποία δίνοντας τον καλύτερο σου εαυτό μπορεί να ανακηρυχθείς νικητής. Επομένως όταν ένας αθλητής κλέβει κατά τη διάρκεια ενός WOD, τι σας λέει αυτό σχετικά με τον χαρακτήρα του;

Οι αδυναμίες εκτίθενται ακόμη και για τους Elite αθλητές.

Το CrossFit δεν είναι εύκολο. Το ξέρουμε όλοι. Ακόμη και οι κορυφαίοι αθλητές έχουν τις αδυναμίες τους. Πάρτε για παράδειγμα τα California Regionals 2016. Οι αθλητές Brooke Ence και Dan Bailey βρέθηκαν αντιμέτωποι με ασκήσεις που δεν ήταν κατάλληλες γι αυτούς όμως εξακολουθούσαν να προσπαθούν για να εκτελέσουν έστω και μια επανάληψη. Οι αδυναμίες φάνηκαν και αυτό είναι φυσιολογικό. Είμαι σίγουρος ότι η Brooke Ence και ο Dan Bailey, μετά την αποτυχία τους να προκριθούν στα CrossFit Games, χρησιμοποίησαν αυτές τους τις αδυναμίες ως καύσιμο για να βελτιωθούν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Και είμαι σίγουρος ότι μετράνε κάθε μια επανάληψη μια προς μια.

Εξαπατάτε πρώτα τους εαυτούς και μετά όλους τους άλλους.

Η κλοπή στις επαναλήψεις είναι ασέβεια. Είναι ασέβεια ως προς τον προπονητή που περνάει τον χρόνο του και βάζει την εμπειρία του για να ετοιμάσει το πρόγραμμα προπόνησης και ασέβεια προς τους άλλους αθλητές γύρω σας. Πάνω από όλα όμως είναι ασέβεια προς τον ίδιο σας τον εαυτό. Οφείλετε στον εαυτό σας να προπονείστε με ακεραιότητα γιατί αυτό είναι που κάνουν οι Elite αθλητές.

Σας βλέπουμε όλοι.

Οι περισσότεροι αθλητές που κλέβουν επαναλήψεις πιστεύουν ότι ξεφεύγουν. Φωνάζουν «Time» έχοντας ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο τους και νιώθουν περήφανοι που τελείωσαν πρώτοι. Λίγοι καταλαβαίνουν ότι ξέρουμε το παιχνίδι τους. Πιθανότατα τις περισσότερες φορές δε θα τους «δώσουμε», γιατί είμαστε απασχολημένοι με την δική μας απόδοση προσπαθώντας να γίνουμε καλύτεροι ως αθλητές. Εκτός αυτού, οι πιθανότητες είναι να τους δει ο προπονητής, περισσότερες από μια φορές. 

Μην είστε αυτό το άτομο.

Σε αυτά τα Workout είμαστε παρέα. Αυτό είναι που κάνει το CrossFit μοναδικό! Έχετε ολοκληρώσει ποτέ ένα WOD μόνοι σας;(δεν συστήνετε). Το θέμα είναι ότι σας CrossFit αθλητής, οι άνθρωποι γύρω σας βρίσκονται εκεί για να σας υποστηρίξουν ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα ή αργά εκτελείτε ή πόσο μεγάλα η μικρά φορτία σηκώνετε. Όταν όλα ολοκληρωθούν, το μόνο άτομο που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι ο ίδιος σας ο εαυτός.

Άλλωστε ποιοι είναι το κέρδος σας με το να κλέβετε επαναλήψεις;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × four =