Νέοι κανονισμοί Reebok Crossfit Games 2013

0
1694

Με την νέα σεζόν να βρίσκεται 10 εβδομάδες πριν την έναρξη της, οι διοργανωτές κυκλοφόρησαν το αναθεωρημένο βιβλίο κανονισμών για τα Reebok Crossfit Games 2013.
Όπως πολλοί προέβλεπαν, υπάρχει μια σειρά από αλλαγές στους κανονισμούς και στις δυο κατηγορίες διαγωνιζόμενων (Team και Individual). Μερικές από τις αλλαγές αυτές είναι:

Βιντεοσκόπηση κατα την διάρκεια των Crossfit Open

Για πρώτη φορά οι διοργανωτές εισήγαγαν έναν νέο κανονισμό (FIVE-REP) που αφορά την υποβολή βίντεο κατά την διάρκεια των Open 2013. Ο νέος κανονισμός ορίζει ότι εάν ένα βιντεοσκοπημένο wod που υποβλήθηκε στο διαδίκτυο απέχει περισσότερο από 5 επαναλήψεις τότε ολόκληρο το wod θα χαρακτηρίζεται άκυρο. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι εφόσον το βίντεο του διαγωνιζόμενου ακυρωθεί μετά την λήξη προθεσμίας υποβολής των βιντεοσκοπημένων wod τότε η συμμετοχή του θα θεωρείτει άκυρη για την εβδομάδα αυτή.

Ο νέος αυτός κανονισμός θα οδηγήσει τους αθλητές να είναι περισσότερο προσεκτικοί κατά την διάρκεια υποβολής του βίντεο στο διαδίκτυο πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα όσο το δυνατόν λιγότερα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Επικύρωση σκορ κατά τη διάρκεια του Open

Το 2013, κάθε διευθυντής συνεργαζόμενου γυμναστηρίου Crossfit που προτίθεται να επικυρώσει σκορ κατά την διάρκεια των Crossfit Open θα πρέπει να περάσει μια σειρά μαθημάτων για κριτές αγώνων. Το ίδιο θα συμβεί και για κάθε πρόσωπο που επιθυμεί να λάβει μέρος ως κριτής στα Regionals.

Σε αυτή τη φάση δε γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και τι θα περιλαμβάνουν τα τεστ λέγεται όμως ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2013.

Χρηματικά Έπαθλα Κατά τη διάρκεια των Crossfit Open

Ακριβώς όπως και πέρυσι θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο για τους άνδρες και γυναίκες που βγαίνουν νικητές σε κάθε wod που ανακοινώνεται ανά εβδομάδα παγκοσμίως. Για να λάβει όμως ο κάθε αθλητής το έπαθλο αυτό θα πρέπει να υποβάλλει ένα βίντεο της προπόνησης στο διαδίκτυο ακόμη και αν αυτή πραγματοποιηθεί σε συνεργαζόμενο box. Το έπαθλο φέτος αντιστοιχεί στο ποσό των 2.013$.

Regionals

Σε αντίθεση με πέρυσι μόνο οι κορυφαίοι 48 άνδρες και γυναίκες από κάθε περιοχή θα λάβουν το εισιτήριο για τα Regionals. Ωστόσο, αν μεγάλος αριθμός αθλητών αποχωρήσει, τότε οι διοργανωτές μπορεί να καλέσουν άλλους αθλητές να διαγωνιστούν. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν στους κορυφαίους 70 από κάθε περιοχή θα πρέπει να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα των Crossfit Games και να ενημερώνονται για όλες τις ανακοινώσεις.

Team Competition

Τέλος, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τη δημιουργία “All Star” ομάδων απαρτιζόμενοι από τους καλύτερους αθλητές, εισάγουν έναν νέο κανονισμό, τον ‘more than half’. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των αθλητών κάθε ομάδας θα πρέπει να απαρτίζεται από αθλητές του ίδιου γυμναστηρίου, όπου τα μέλη κάθε ομάδας θα πρέπει να προπονούνται μαζί για τα Crossfit Games από την αρχή της σεζόν (1 Ιανουαρίου 2013) προτρέποντας τους να κρατούν ημερολόγιο των προπονήσεων τους με φωτογραφίες και βίντεο στο γυμναστήριο τους.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έκδοση κανονισμών εδώ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + twelve =