Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι κάνοντας μόνο τα καθημερινά Workout στο Box;

0
962

whiteboard-wods

Ποιοι είναι αυτοί που προπονούνται μόνοι τους; Γιατί επιλέγουν να απομονωθούν και ακολουθούν έναν προγραμματισμό; Τι είναι λάθος με τα καθημερινά Workouts και ακολουθούν τον προγραμματισμό του προπονητή τους;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που μερικοί αθλητές ρωτούν τον εαυτό τους όταν αρχίζουν να σκέφτονται σχετικά με την πρόοδο στο CrossFit. Αυτό το Debate είναι ανοιχτό και όλοι μπορούμε να πούμε ότι εξαρτάται από τον τελικό μας στόχο.

Τα WODs είναι ειδικά σχεδιασμένα για πρόοδο.

Τα WODs στο γυμναστήριο επιμελούνται και σχεδιάζονται από τους προπονητές. Δεν επιλέγονται στη τύχη.

Ο Head Coach είναι αυτός που ηγείται του προγραμματισμού. Είναι υπεύθυνος για την πρόοδο των μελών και επιβεβαιώνει ότι τα WODs έχουν νόημα. Η ακολουθία των WODs δεν έχει να κάνει μόνο με την πρόοδο αλλά και για να αποτρέψει τους αθλητές από τραυματισμούς.

Ο καθένας μπορεί να προσεγγίσει το επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Ιδανικά, ένας προπονητής θέλει κάθε αθλητής να εκτελέσει τα WODs που έχουν προγραμματιστεί. Για το λόγο αυτό κάθε Workout μπορεί να κλιμακωθεί σε δυσκολία. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα σε μερικά προγράμματα. Ακολουθώντας τον προγραμματισμό το Box, σε τακτική και καθημερινή βάση μπορεί να οδηγήσει σε φυσική και σταθερή πρόοδο, από το επίπεδο του αρχάριου μέχρι να φτάσετε στο επίπεδο των RX’d.

Θα χρειαστεί χρόνος επιμονή και υπομονή στις οδηγίες των προπονητών.

Υ.Γ: Καθημερινά λέγοντας εννοούμε 5-6 προπονήσεις εβδομαδιαίως. Τουλάχιστον μια προγραμματισμένη ημέρα ξεκούρασης την εβδομάδα.

Οι εξεζητημένες ασκήσεις θέλουν και εξεζητημένη προπόνηση.

Κάποιες ασκήσεις που απαιτούν τακτική εξάσκηση, όπως τα Muscle ups, Handstand Walk κ.α δεν θα είναι πολλές φορές μέρος του Workout. Αυτού του είδους οι ασκήσεις διδάσκονται σε έξτρα Sessions του γυμναστηρίου που οι αθλητές δουλεύουν σε προοδευτικές ασκήσεις με στόχο να μάθουν απόλυτα την τεχνική εκτέλεση της άσκησης. Το ίδιο συμβαίνει και για ασκήσεις τις Άρσης Βαρών. Ακόμη όμως και αυτές οι ώρες διδασκαλίας μπορεί να μην είναι αρκετές και να χρειάζονται κι άλλες. Δουλέψτε έξτρα τις Open Gym ώρες και ζητήστε συμβουλές.

Συμπέρασμα

Αν λοιπόν αναρωτιέστε αν θα βελτιωθείτε με τα καθημερινά WODs του γυμναστηρίου, η απάντηση είναι ΝΑΙ. Εξαρτάται όμως πάντα από τον στόχο. Αν στόχος σας είναι η συμμετοχή στα Regionals τότε θα χρειαστείτε την καθοδήγηση ενός πεπειραμένου προπονητή και πολλές ώρες αφοσίωσης και προπόνησης για να δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 5 =