Μισώ το να προπονούμαι, θα αγαπήσω το CrossFit;

0
3431

Η τρέλα γύρω από το fitness δεν μας επηρεάζει. Προσποιούμαστε ότι δεν βλέπουμε τις διαφημίσεις για Pilates, για υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, για γιόγκα και CrossFit βομβαρδισμένες από έξυπνους γκουρού του μάρκετινγκ. Ωστόσο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας ξέρουμε ότι πρέπει να ασχοληθούμε, να κάνουμε κάτι για την υγεία μας, την ψυχική μας ευεξία και το σώμα μας.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε κάνει τα πάντα και τίποτα δεν λειτούργησε για εμάς: τρέξιμο σε διάδρομο, βάρη στο γυμναστήριο. Δεν καταλαβαίνουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παρακινούνται να προπονηθούν και κυρίως, να το κάνουν συνήθεια.

Αν το CrossFit ήταν μια τυπική προπόνηση, δεν θα προσέλκυε τόσα πολλά μέλη. Πρέπει να σταματήσουμε και να αναρωτηθούμε τι είναι τόσο ξεχωριστό σε αυτό το είδος γυμναστικής και ως άτομα που μισούν την προπόνηση, θα μπορούσαμε να αγαπήσουμε το CrossFit;

Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, παίζουμε

Το κάνουμε και χρησιμοποιούμε πολλές διαφορετικές κινήσεις και εξοπλισμό. Μια προπόνηση CrossFit είναι έντονη και σκληρή, αλλά αισθανόμαστε επίσης ότι ανακαλύπτουμε νέες ασκήσεις που όχι μόνο φέρνουν “πόνο” αλλά αποτελέσματα και ευχαρίστηση.

Σύντομες συνεδρίες

Μια κατηγορία CrossFit είναι έντονη για 60 λεπτά. Δεν υπάρχει λόγος να περνάμε πολλές ώρες όπως θα κάναμε σε ένα πιο συμβατικό γυμναστήριο.

Δεν υπάρχει πλήξη

Εξ ορισμού, το CrossFit είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες ποικίλες λειτουργικές κινήσεις που εκτελούνται σε υψηλή ένταση. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα η προπόνηση είναι διαφορετική. Δεν θα υπάρξει μια μέρα όπου θα εκτελέσουμε την ίδια την προπόνηση.

Προγραμματισμός

Δεν μας αρέσει να πηγαίνουμε σε ένα συμβατικό γυμναστήριο επειδή απλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τις περισσότερες φορές. Τι θα συμβεί αν η προπόνηση ήταν ήδη προγραμματισμένη και το μόνο που έπρεπε να κάνουμε είναι απλά να εμφανιστούμε στο Box; Το CrossFit το κάνει αυτό για εμάς.

Διαφορετικά επίπεδα

Οι βαριές άρσεις είναι τρομακτικές, δεν γνωρίζουμε τι είναι μπάρα και δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ να εκτελέσουμε μια έλξη στο παρελθόν. Κανένα πρόβλημα, η προπόνηση κάθε μέρα έχει πολλές επιλογές επιπέδων.

Δεν υπάρχουν καθρέφτες

Ένα γυμναστήριο CrossFit δεν έχει καθρέφτες και οι άνθρωποι δεν κρίνουν τα σώματα και την εμφάνιση των άλλων μελών, όλοι είναι επικεντρωμένοι στις προπονήσεις τους.

Ιδιαίτερη προσοχή

Δεν μένουμε μόνοι κατά τη διάρκεια των 60 λεπτών του μαθήματος. Ο προπονητής είναι πάντα παρών για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και να δείξει ξανά και ξανά πώς πρέπει να γίνει μια άσκηση.

Κοινότητα: Αν τα παρατήσεις, δεν θα το κάνουν οι άλλοι

Κάποιες φορές δεν αισθανόμαστε καλά και δεν θέλουμε να ολοκληρώσουμε την προπόνηση. Ακόμη χειρότερα, μερικές φορές απλά δεν θέλουμε να εμφανιστούμε στο Box. Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε πια επειδή έχουμε φίλους CrossFitters και είμαστε μέλη μιας κοινότητας. Αν χάσουμε μια μέρα ή αν τα παρατήσουμε, θα μας παρακινήσουν να επιστρέψουμε και να συνεχίσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =