Η συνταγή της ημέρας από τον Fitness Chef Γιάννη Ντουμάκη

0
857

η-συνταγη-της-ημερας

Θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα μοτίβα διατροφής και να δοκιμάσεις κάτι νόστιμο και θρεπτικό; Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και εφοδιάσου για την επόμενη προπόνησή σου!

Μακαρόνια φαγόπυρου με πέστο λιαστής ντομάτας, μπρόκολο και γαλοπούλα

100 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας κομμένο σε λωρίδες
80 γραμμάρια μπρόκολο
5-6 ντοματίνια κομμένα στην μέση
Αλάτι
Πιπέρι
100 γραμμάρια μακαρόνια φαγόπυρου της επιλογής σας

Για το πέστο λιαστής
70 γραμμάρια λιαστές ντομάτες
40 γραμμάρια κάσιους
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
ΛΊγα φΎλλα βασιλικού
1 πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια(προαιρετικά)
Αλάτι

Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες,τα κάσιους,το σκόρδο,το βασιλικό και το 1/4 του ελαιόλαδου στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι μέχρι να γίνει μια ωραία πάστα.

Παράλληλα έχουμε βάλει να βράζει το αλατισμένο νερό για τα ζυμαρικά μας και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ιδανικά ένα κουταλάκι βούτυρο καρύδας (ανθεκτικό σε μεγαλες θερμοκρασίες και πιο υγιεινό από τα συμβατικά σπορέλαια) ,σωτάρουμε το στήθος γαλοπούλας αφού το έχουμε αλατίσει μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και προσθέτουμε το μπρόκολο,τα ντοματινιά και μια γεμάτη κουταλιά πέστο.
Ιδανικά τα μακαρόνια με το που βράσουν τα προσθέτουμε στο τηγάνι με λίγο από το ζουμί τους, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δέσουν μεταξύ τους και σερβίρουμε.

Διατροφικες πληροφοριες
ανά μερίδα περιέχει
39 γρ πρωτεϊνης
80 γρ υδατάνθρακα
10γρ φυτικές ίνες
13 γρ λιπαρά

Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, λυκοπένιο, ιχνοστοιχεία(μαγνήσιο,ασβέστιο,ψευδάργυρος)

Tips: Τα ζυμαρικά φαγόπυρου μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και χρειάζονται λιγότερο βράσιμο από τα κλασσικά μακαρόνια. Αυξομειώστε τις ποσότητες ανάλογα τις διατροφικές σας ανάγκες. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο τέλος για να κρατήσουν τις θρεπτικές τους ιδιότητες και για μια πιο τραγανή υφή. Το πέστο λιαστής μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Ο Γιάννης Ντουμάκης εργάζεται τα τελευταία χρόνια σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, σπουδάζει διαιτολογία-διατροφή, ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρός και με το CrossFit τον τελευταίο 1.5 χρονο και στόχος του είναι να καταρρίψει το στερεότυπο οτι μια υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι στερητική και άνοστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + seventeen =