Η προετοιμασία των Ευρωπαίων για τα Open

0
1365

Αθλητές από όλη την Ευρώπη ανυπομονούν για την έναρξη της σεζόν των CrossFit Games 2014 ελπίζοντας να είναι μερικοί από αυτούς που θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση  των αγώνων.

Τα τελευταία 3 χρόνια οι γυναίκες από την Ευρώπη έχουν κλέψει τη παράσταση στα CrossFit Games καθώς η Annie Thorisdottir το 2011 και 2012 αλλά και η Samantha Briggs το 2013 κατέκτησαν τον τίτλο.

Από την άλλη πλευρά οι άνδρες προσπαθούν να κλείσουν την «ψαλίδα» με τους άνδρες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και φέτος στον πρωταθλητή των CrossFit Games 2009 Mikko Salo o οποίος τερμάτισε δεύτερος στα Europe Regional πέρυσι, αλλά εξαιτίας ενός τραυματισμού δεν αγωνίσθηκε στους τελικούς.

Ο Frederik Aegidius  κατέλαβε την καλύτερη θέση στη κατάταξη των CrossFit Games 2013 μεταξύ των Ευρωπαίων αθλητών τερματίζοντας 15ος ενώ ο Lacee Kovacs που έιχε τερματίσει πρώτος στα Europe Regional τερμάτισε 25ος  στους Αγώνες.

Γυναίκες

Αναγνωρίζοντας την όλο και αυξανόμενη ένταση των CrossFit Games η Samantha Briggs στοχεύει να γίνει αποτελεσματικότερη σε κάθε τομέα.

 « Δουλεύω σκληρά ώστε να εξασφαλίσω ότι θα είμαι έτοιμη για οτιδήποτε μας ζητηθεί στους Αγώνες. Στη προπόνηση μου δίνω μεγάλη σημασία στα Olympic Lifting και στα Gymnastics και τα πρωινά κάνω κάποια MetCon. Πετυχαίνω ακόμη προσωπικά ρεκόρ στις Άρσεις απλά τώρα έρχονται πιο αργά και είναι και μικρότερα ρεκόρ.»

Ο προπονητής της Briggs, Karl Steadman δήλωσε ότι η Samantha είναι πιο δυνατή από ποτέ ενώ ανέφερε και μερικά ρεκόρ όπως Deadlift-170kg, Shoulder Press 60kg και Back Squat 120kg.

Λόγω της περσινής εμπειρίας και της κατάκτησης του τίτλου ο Karl Steadman είπε πως η Samantha είναι έτοιμη να κάνει το Repeat.

Η Annie Thorisdottir δε θα το κάνει εύκολο όμως για τη Briggs.

«Στόχος μου είναι το βάθρο, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι ευγνώμων που μπορώ και προπονούμαι σε υψηλή ένταση και πάλι.»

Μετά τον τραυματισμό στη πλάτη, η Thorisdottir ακολούθησε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης με τον προπονητή της Jami Tikkanen που περιείχε ασκήσεις πυρήνα-κορμού, κινητικότητας και έναν ηλεκτρικό διεγέρτη για τη πλάτη, τους γλουτούς και τα πόδια της.

 « Έμαθα ότι δεν είμαι άθραυστη και  να σκέφτομαι περισσότερο τη φυσική κτάσταση και την τεχνική των ασκήσεων» .

Αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω στα φορτία και είναι ιδιαίτερα χαρούμενη με τα αποτελέσματά της.

 «Έκανα PR στο Snatch(77.5Kg) και στο Squat Clean(95kg) όπως επίσης και στο Jerk. Προπονούμαι σωστά, με αργό ρυθμό και πολλές επαναλήψεις για να βεβαιωθώ ότι κινούμαι εκεί που θέλω».

Η Thoridottir δε βλέπει την ώρα να αγωνιστεί ενάντια στη Briggs.

« Νιώθω ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ απέναντί της και πάλι. Έχουμε να ανταγωνιστούμε 2 χρόνια τώρα. Είναι πραγματικά πολύ καλή αθλήτρια και είναι καλή σε πράγματα τα οποία εγώ δεν είμαι τόσο καλή, άρα θα είναι ένας πολύ καλός αγώνας μεταξύ μας».

Υπάρχουν και άλλες αθλήτριες όμως που είναι εξίσου δυνατές σην Ευρώπη.

Η Katrin Tanja Davidsdottir που τερμάτισε 24η το 2013 αλλά και η Thuridur Erla Helgadottir οι οποίες ευελπιστούν να περάσουν και πάλι στους τελικούς της διοργάνωσης.

Από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος η Μαριάννα Τζούρτζεκ έχει ξεκινήσει τη προετοιμασία της  για τα Open και ευελπιστεί σε πρόκριση στα Europe Regional και σε ανάλογη εμφάνιση με τη περσινή, που κατέκτησε τη 10η θέση. Πρόκριση επίσης θα διεκδικήσει και η αθλήτρια Άννα Φράγκου.

Άνδρες

Πέρυσι ο Kovacs πήγε στους Αγώνες ως ο δυνατότερος αθλητής της Ευρώπης βλέποντας όμως τον Aegidius να καταλαμβάνει καλύτερη θέση από αυτόν.

Ο Aegidius αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό που είχε στον ώμο ενώ ο Kovacs συγκεντρώνει βραβεία από τα European Throwdown.

Ο Kovacs δήλωσε ότι πήρε πολλά μαθήματα από τους περσινούς αγώνες και συμπλήρωσε «Το σώμα μου ήταν εκεί αλλά το μυαλό ταξίδευε αλλού.»

Ο πρωταθλητής του 2009 Mikko Salo είναι έτοιμος να κάνει την επανεμφάνιση του. Ο Salo τερμάτισε 2ος το 2013 στα Regional αλλά δε συμμετείχε στους αγώνες λόγω τραυμματισμου. Αν ο Salo μπορεί να φτάσει στα επίπεδα που τον οδήγησαν να κατακτήσει τους αγώνες το 2009 θα είναι σίγουρα ένας από τους αθλητές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στους αγώνες φέτος.

Επιστροφή στα CrossFit Games για ακόμη δυο αθλητές. Ο Richard Vanmeerbeek επιστρέφει μετά το 2010 αλλά και ο Numi Katrinarson ο οποίος τερμάτισε 24ος το 2012 και το 2013 πήρε μέρος ως μέλος της ομάδας CrossFit Nordic που τερμάτισε 9η το 2013.

Από πλευράς Ελλήνων αθλητών πρόκριση για τα Europe Regional θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν πολλοί αθλητές, ανάμεσα τους και ο πρωταθλητής Ελλάδος Στέφανος Ιωαννίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =