Η λεπτή σχέση μεταξύ CrossFit και Ψυχικής Υγείας

0
1006

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

Από μαρτυρίες μελών που πάσχουν από κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή, φαίνεται ότι το άθλημα του CrossFit διαθέτει θετικές ιδιότητες που είναι εγγενείς στη βελτίωση των λειτουργιών του νου. Η άσκηση είναι γνωστό ότι είναι επωφελής για την πρόληψη της μεταβολής της διάθεσης, αλλά και τη μείωση της έντασης και του στρες.

Ένα πολύτιμο add-on / όχι υποκατάστατο

Το CrossFit είναι ένα εξαιρετικό add-on σε ένα ήδη θεραπευόμενο άτομο που πάσχει από ψυχική ασθένεια. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι θεραπεία, αλλά ενεργοποιεί το στοιχείο που λείπει σε ένα υγιέστερο σύνολο μυαλού. Ενθαρρύνει το άτομο να ακολουθήσει ένα ακριβές πρόγραμμα, να παρακολουθήσει μια τάξη που οσημαίνει οτι είναι σε θέση να δεσμευτεί. Η καθημερινη παρουσία σημαίνει οτι τιμά τη σχέση που έχει δημιουργήσει όχι μόνο με τους άλλους συμμετέχοντες στην τάξη αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Προηγούμενη και μεταγενέστερη επίδραση

Η παρακολούθηση ενός μαθήματος CrossFit ή η αποχώρηση από το μάθημα με ικανοποίηση είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος με προβλήματα ψυχικής υγείας θα συνεχίσει να το ξανακάνει. Η συνάντηση με μια ομάδα ανθρώπων που πιθανόν προσβλέπουν στην παρουσία μας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένα άτομο για να ενισχύςει την αυτοπεποίθηση του. Μετά από μια προπόνηση, η φυσική δράση των ενδορφινών στο σώμα και το μυαλό μας ενισχύει την κατάσταση της ευημερίας που έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και λειτουργεί μέχρι και 24 ώρες μετά από αυτή, χωρίς να οδηγεί σε εθισμό ή εξάρτηση.

Ομαδική οργάνωση / κοινότητα

Η σύνδεση με άλλους εκλύει χημικές ουσίες που συμμετέχουν στην ευημερία. Το CrossFit δίνει σε οποιονδήποτε σε αυτή την κατάσταση την ευκαιρία να συναντηθεί με μια ομάδα ομοϊδεάτων ατόμων, χωρίς προβλήματα, χωρίς κρίση. Ο δεσμός που δημιουργείται μέσα στην κοινότητα γίνεται ισχυρότερος καθώς εντατικοποιούνται οι προπονήσεις. Μια αίσθηση ολοκλήρωσης προστίθεται στην ικανότητα να εκτελούνται περίπλοκες δεξιότητες, πρώτα ξεχωριστά, στη συνέχεια, ως ομάδα υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Ένας τρόπος ζωής που μπορεί να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της ψυχικής υγείας.

Το να νιώθεις καλά σποραδικά μια ώρα την ημέρα είναι φανταστικό. Όμως, το CrossFit ανοίγει την πόρτα σε ένα νέο εκτεταμένο τρόπο ζωής, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Με την τακτική άσκηση έρχεται η υγιεινή διατροφή και μια ειδική εστίαση στην ανάκαμψη που συνεπάγεται ξεκούραση, ενυδάτωση, stretching με τη μορφή της γιόγκα και αναπνοή με τη μορφή διαλογισμού για παράδειγμα. Το CrossFit είναι μια αναβάθμιση σε ένα άλλο επίπεδο ευεξίας και ξεκλειδώματος νέων προοπτικών.

Πηγή: www.crossfitsoulrebel.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 3 =