Η Ελληνική Ομοσπονδία Λειτουργικής Γυμναστικής είναι εδώ!

0
2256

Η Ελληνική Ομοσπονδία Λειτουργικής Γυμναστικής είναι εδώ!

Την Τρίτη, 23 Ιουλίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Λειτουργικής Γυμναστικής (iF3) ανακοίνωσε την αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λειτουργικής Γυμναστικής ως το εθνικό όργανο διοίκησης για την ανταγωνιστική λειτουργική γυμναστική στην Ελλάδα.

Ο Νίκολας Βολιώτης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την έναρξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λειτουργικής Γυμναστικής και την ευκαιρία να γίνουμε μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λειτουργικής Γυμναστικής (International Functional Fitness Federation – iF3). Η ελληνική κοινότητα fitness θα έχει τώρα μια ισχυρή φωνή σε ένα διεθνές ακροατήριο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε το άθλημα που αγαπάμε».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «τώρα έχουμε πολλή σκληρή και σημαντική δουλειά να κάνουμε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Πρέπει να έρθουμε σε επαφή με όλους τους συλλόγους από όλη την Ελλάδα, να τους ενημερώσουμε για αυτή τη λαμπρή ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας, να καταρτίσουμε την εθνική μας ομάδα και να συνεργαστούμε για να επιτύχουμε σπουδαία αποτελέσματα».

Η Ελληνική Ομοσπονδία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τους αγώνες Athens Throwdown, Centaurian Fit-test Competition καθώς και άλλες ελληνικές διοργανώσεις που θα γίνουν σύντομα γνωστές ως τα προκριματικά των Ελλήνων αθλητών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα iF3. Παράλληλα στα άμεσα σχέδια είναι και η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Λειτουργικής Γυμναστικής με στόχο την ανάδειξη των Ελλήνων πρωταθλητών του αθλήματος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει επίσης θέσει τις βάσεις για να παρακολουθήσει για πρώτη της φορά από κοντά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα iF3 τον επόμενο μήνα. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει αθλητές από όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.facebook.com/hellenicf3.

Ο κ. Βολιώτης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το μέλλον λέγοντας ότι «έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουμε την κοινότητά μας και να βοηθήσουμε τους Έλληνες αθλητές να γίνουν πιο γνωστοί διεθνώς. Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να το επιτύχουμε ».

Η Gretchen Kittelberger, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λειτουργικής Γυμναστικής, δήλωσε από την πλευρά της: «Η Ελληνική Ομοσπονδία αποδείχθηκε πολλή γρήγορη στην οργάνωσή της και έχει ήδη παρουσιάσει ισχυρά σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη της ομοσπονδίας. Αναμένουμε ότι θα είναι εκπληκτικοί εκπρόσωποι του αθλήματος στην Ελλάδα και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε το άθλημα να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται υπό την καθοδήγησή της».

Περισσότερες πληροφορίες:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Λειτουργικής Γυμναστικής (Hellenic Functional Fitness Federation) είναι το εθνικό διοικητικό όργανο για την ανταγωνιστική λειτουργική γυμναστική στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, μέλος της International Functional Fitness Federation (iF3), με έδρα την Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.facebook.com/hellenicf3.

Διεθνής Ομοσπονδία Λειτουργικής Γυμναστικής (iF3): Η iF3 είναι το διεθνές όργανο διοίκησης για την ανταγωνιστική λειτουργική γυμναστική. Η iF3 είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές που εργάζονται για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του αθλητισμού και των αθλητών. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την iF3 ή να κάνετε δωρεά, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.functionalfitness.sport ή https://www.crowdrise.com/o/en/campaign/international-functional-fitness-federation2

Ακολουθήστε μας στο Social Media:

Ελληνική Ομοσπονδία Λειτουργικής Γυμναστικής
Facebook: www.facebook.com/hellenicf3

iF3:
Facebook: https://www.facebook.com/International-Functional-Fitness-Federation-IF3-1428447397214358/
Instagram: www.instagram.com/internationalfunctionalfitness
Twitter: @intlfuncfitness

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 1 =