Δε χρειάζεται να είσαι πρωταθλητής για να προπονείσαι σαν πρωταθλητής.

0
1971

pier-paddle

Αναφέρεται ευρέως ως “The Sport of Fitness”, επομένως είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι άνθρωποι κολλάνε με το CrossFit. Από τη πρώτη σας προπόνηση καταλάβατε ότι είναι ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και ορόσημα. Η ομορφιά στο CrossFit σαν μέθοδος προπόνησης είναι ότι είναι εντελώς κλιμακούμενη. Το mental game στο CrossFit είναι εξίσου χρήσιμο όσο οι σωματικές σας δυνάμεις. Η Δύναμη και ποιότητα του χαρακτήρα σας, θα σας κάνουν καλύτερους αθλητές και μέλη μια τεράστιας κοινότητας ανθρώπων που ζουν με το ίδιο πάθος.

Είναι καλό να θυμόσαστε τι είναι σημαντικό για εσάς όχι μόνο για το πώς προσεγγίζετε τη προπόνηση σας, αλλά τη ζωή σας γενικότερα:

Υπερηφάνεια

Η υπερηφάνεια μπορεί να είναι ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία σας αλλά ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος δαίμονας. Από τη μια πλευρά, πάντα να ακούτε τους προπονητές σας και να ζητάτε βοήθεια, γιατί ο εγωισμός, ιδιαίτερα όταν τα φορτία γίνονται μεγαλύτερα και οι ασκήσεις γυμναστικής γίνονται περίπλοκες, μπορεί να οδηγήσει σε αναπάντεχο τραυματισμό. Και ο τραυματισμός δεν είναι ευχάριστος για κανέναν και ένας από τους ευκολότερους τρόπους να τον αποτρέψετε είναι να ενεργείτε με την λογική σας.

Από άλλη οπτική γωνία, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα σας. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της επιτυχίας. Από τη πρώτη έλξη μέχρι το πρώτο ringmuscleup. Όλα αυτά είναι μια γιορτή της σκληρής δουλειάς και χρόνου που έχετε αφιερώσει για να τα πετύχετε.

Αποφασιστικότητα

Το μυαλό σας είναι το πιο δυνατό εργαλείο που έχετε στα χέρια σας. Όπως έχετε την δύναμη να σηκωθείτε νωρίς το πρωί να κάνετε προπόνηση έτσι έχετε και την δύναμη να βαρεθείτε και να συνεχίσετε τον ύπνο σας.

Η αποφασιστικότητα σας να επιτύχετε θα πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά στο μυαλό σας. Αυτό συνήθως είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχετε να ξεπεράσετε.  Μην αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε τις φοβίες και τις αδυναμίες σας, γίνετε αποφασιστικοί, δουλέψτε σκληρά για να πετύχετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Θαυμασμός

Να έχετε έναν ήρωα. Χρειάζεστε πάντα κάποιον να σας εμπνέει. Κάποιον που να σας κάνει να θέλετε να προπονηθείτε ακόμη και όταν το σώμα σας πονάει και η καρδιά σας πάει να σπάσει. Ο θαυμασμός για άλλους αθλητές στο Box ή αθλητών που συμμετέχουν σε αγώνες θα σας δώσει οφέλη που θα αποτελέσουν τον οδηγό σας για να γίνετε καλύτεροι ως αθλητές.

Αποδοχή

Η αποδοχή είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας. Κάποιες φορές θα πετύχετε, κάποιες θα αποτύχετε, κάποιες θα τραυματιστείτε, σίγουρα κάτι από όλα θα σας συμβεί. Η αποδοχή είναι το δυσκολότερο κομμάτι από αυτά. Λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που συμβαίνουν στη προπόνηση και στη ζωή σας είναι σημαντικό να παραμείνετε ολιστικά υγιείς. Αν για παράδειγμα η αποτυχία σε μια άρση σας οδηγήσει στο να χάσετε την ισορροπία του εαυτού σας και να αποκαρδιωθείτε τότε δε θα το ξαναδοκιμάσετε από το φόβο μην ξανά αποτύχετε. Γι αυτό:

·       Αποδεχτείτε ότι κάθε μέρα δεν είναι PR Day

·       Αποδεχτείτε ότι νέοι αθλητές θα εξελιχθούν και θα σας ξεπεράσουν(χρησιμοποιήστε τους ως κίνητρο για να συνεχίσετε να πιέζετε τον εαυτό σας)  

·       Αποδεχτείτε ότι το CrossFit δεν πρέπει να ελέγχει τη ζωή σας. Άλλωστε μόλις το 1% των Elite αθλητών ζούνε από το CrossFit.

·       Είναι αποδεκτό να τρώτε ορισμένες φορές γλυκό και απολύτως αποδεκτό να θέλετε να είστε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

Πηγή: www.wodmagazine.au

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − eleven =