Δελτίο Τύπου: 1ο Πανελλήνιο Grand Prix Kettlebell Sport

0
1498

 

kettlebell-sport-1

Ένα σημαντικό βήμα για την διάδοση του kettlebell sport στη χώρα μας έγινε το Σάββατο 23 Μαϊου, στο 1ο Πανελλήνιο Grand Prix Powerlifting & Kettlebell Sport, που διοργανώθηκε από το Dynamo Kettlebells σε συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου και διεξάχθηκε στις εγκαταστάσεις του The Core CrossfitKickbox, στο Περιστέρι.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του Σπύρου Κατσιγιάννη, αντιπροσώπου για την Ελλάδα των παγκόσμιων ομοσπονδιών International Kettlebell Lifting Federation(IKLF) και International Kettlebell Marathon Federation (IKMF).

kettlebell-sport-2

Στη διοργάνωση πήραν μέρος δεκαοκτώ αθλητές από όλη την Ελλάδα, δεκατέσσερις από αυτούς στα αγωνίσματα του αθλήματος BOLT της IKLF και τέσσερις στον Ημιμαραθώνιο με kettlebell τριάντα λεπτών, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας διοργάνωσης Ultimate Girevik Cup – IKMF Half Marathon League.

Στο άθλημα BOLT, οι αθλητές διαγωνίστηκαν σε σετ των δέκα λεπτών και μπορούσαν να επιλέξουν ένα ή δύο από τα επίσημα αγωνίσματα της IKLF, ενώ με βάση τους κανονισμούς της ομοσπονδίας μπορούσαν να ξεκουραστούν οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια του σετ ακουμπώντας τα kettlebells στην πλατφόρμα. Αντίθετα, οι αθλητές που πήραν μέρος στον Ημιμαραθώνιο με kettlebell της IKMF έπρεπε να αγωνιστούν επί τριάντα λεπτά χωρίς να ακουμπήσουν το kettlebell στην πλατφόρμα, έτσι ώστε να θεωρηθεί η προσπάθειά τους έγκυρη!

kettlebell-sport-3

Τα αποτελέσματα των αγώνων κοινοποιήθηκαν στις δύο παγκόσμιες ομοσπονδίες και όλοι οι αθλητές πήραν διεθνώς αναγνωρισμένα διπλώματα που πιστοποιούν τις επιδόσεις που πέτυχαν. Επιπλέον, οι τρεις αθλητές που ολοκλήρωσαν τον Ημιμαραθώνιο, μπορούν να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση του Ultimate Girevik Cup και να πάρουν μέρος στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Οκτώβριο με στόχο να προκριθούν στον τελικό αγώνα που θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Sondeborg της Δανίας.

kettlebell-sport-4

Το Dynamo Kettlebells θέλει να  ευχαριστήσει τους κυρίους Χρόνη Τραστόγιαννο και Ανδρέα Κωλέττη, πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διεξαγωγή των αγώνων, τους κυρίους Δημήτρη Γερμανό, Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο και Θεόδωρο Καπετανάκη, για την ευγενική παραχώρηση των εγκαταστάσεων του The Core CrossfitKickbox, όπως επίσης και τον κύριο Νίκο Αλεξίου και τη CTN Media για την εξαιρετική φωτογραφική κάλυψη και την online μετάδοση των αγώνων.

Τα αποτελέσματα του αγώνα kettlebell sport BOLT μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Δείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση εδώ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο στιγμές απο τη διοργάνωση:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − nine =