Γιατί πρέπει να συμμετάσχετε στα Open 2018 ακόμη και αν νομίζετε ότι δε μπορείτε.

0
1811

Δήλωσα συμμετοχή στα πρώτα μου CrossFit Open την περσινή χρονιά. Ασχολούμαι με το CrossFit λιγότερο από χρόνο και φοβόμουν να δοκιμάσω τις ικανότητες μου. Στο γυμναστήριο άκουγα κόσμο να λέει: «Μακάρι να μπορούσα να συμμετάσχω στα Open, αλλά δεν είμαι έτοιμος», ή «Ίσως να τα καταφέρω του χρόνου». Είμαι εδώ για να σας πω ότι μπορείτε αλλά και πρέπει να συμμετάσχετε στα CrossFit Open, να γιατί:

Είναι ταπεινωτικό

Θυμάμαι όταν ανακάλυψα ότι το Time Cap για το Open Workout 17.1 ήταν 20 λεπτά. Ήμουν εντελώς απογοητευμένη γιατί ήξερα ότι δεν θα μπορέσω να τελειώσω το Workout. Μετά όμως ο προπονητής μου, μου θύμισε ότι αυτά τα Workout σχεδιάζονται για να δοκιμαστούν οι πιο Fit στον κόσμο. Δεν πρέπει να είναι εύκολα.

Όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσω τις έλξεις στο 17.2, όπως και πολλοί συναθλητές μου, αναγκαζόμουν να βρίσκομαι σε κρεμαστή θέση από το μονόζυγο συνεχίζοντας να προσπαθώ και να αποτυγχάνω. Είδα πολλούς να πραγματοποιούν την πρώτη τους έλξη εκείνη την ημέρα. Είδα επίσης πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και εμού να βάζουν τα δυνατά τους και να μην τα καταφέρνουν. Όταν όμως έκανα τη πρώτη έλξη, μήνες μετά από αυτό το Workout, συνειδητοποίησα ότι όλες οι αποτυχίες έκαναν την επιτυχία μου να αξίζει περισσότερο.

Δοκιμάζει το σώμα και το μυαλό.

Αυτά τα Workout είναι σκληρά. Θα θέλετε να τα παρατήσετε στα μισά, αλλά η ικανοποίηση που νιώθετε μετά τη συντριβή ενός Open WOD είναι πραγματικά μοναδική. Θα είναι λίγο εκφοβιστικό αλλά θα τα καταφέρετε.

Σας συνδέει με την οικογένεια του CrossFit.

Μερικές από τις πιο μυστηριώδεις αναμνήσεις με την οικογένεια του CrossFit είναι από τα Open. Όλη η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι λες και έχουμε ένα μεγάλο πάρτι. Η μουσική παίζει δυνατά, όλοι ιδρώνουν, μπορεί να κάνεις εμετό αλλά είναι και αυτό μέρος της διασκέδασης. Έτσι δεν είναι; Γίνε λοιπόν ένας παίκτης ομάδας. Αν μπορείς να επευφημείς άλλους και να το διασκεδάζεις είσαι πανέτοιμος να συμμετάσχεις.

Είναι διασκεδαστικό.

Παρόλο που το “No Rep” είναι εντελώς απογοητευτικό, είναι επίσης πολύ ωραίο να σε κρίνουν με τα ίδια standards που κρίνεται ένας επαγγελματίας αθλητής CrossFit. Είτε εκτελείτε Rx είτε κλιμακώνετε το WOD, σας παρακολουθούν και αν οι συναθλητές σας είναι σαν τους δικούς μου, θα βάλουν τα δυνατά τους να σας βοηθήσουν. Γι αυτό πάρτε τα Open ως μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσετε ότι είστε ένας αθλητής και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεστε.

Δεν έχετε κυριολεκτικά τίποτα να χάσετε.

Αν το όνομα σας δεν τελειώνει σε “Dottir” τότε οι πιθανότητες να κάνετε καριέρα στο CrossFit δεν είναι πολλές. Σοβαρά τι έχετε να χάσετε; Σκεφτείτε το άγχος που σας κυριεύει όταν ο Dave Castro κάνει τις live ανακοινώσεις των Workout. Σας λέω ότι όσο τρομακτικό είναι να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας, δεν είναι ντροπή να τερματίσεις στην 69870η θέση της κατάταξης(αυτή τη θέση κατέλαβα πέρυσι).

Οι εγγραφές άρχισαν.

Το άρθρο δημοσιέυτηκε από την Jeryl Lippe στο Life and Style Magazine.

Πηγή: games.crossfit.com

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 11 =