Γίνετε πιο Coachable Αθλητές.

0
1949

Οι παθιασμένοι προπονητές θέλουν να δώσουν στους αθλητές όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις, πληροφορίες και προσοχή. Δυστυχώς, η διαδικασία της επικοινωνίας συχνά διακόπτεται τόσο από την πλευρά των προπονητών όσο και των αθλητών ανάλογα με τον αριθμό των ασκούμενων που κάνουν μάθημα, την απόσπαση της προσοχής, τη διαχείριση του χρόνου και των πελατών, την εκτέλεση δυο διαφορετικών Workout ταυτόχρονα κτλ. Παρακάτω θα διαβάσετε 7 τρόπους που εσείς ως αθλητές μπορείτε να γίνετε πιο Coachable:

  1. Εμφανιστείτε 10 λεπτά νωρίτερα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε το Workout της ημέρας από τους προηγούμενους που μόλις τελειώνουν τη προπόνηση τους. Μπορείτε να δείτε ποιες επιλογές κλιμάκωσης έχετε, ποιος ο χρόνος που θα στοχεύσετε ή ο αριθμός των επαναλήψεων. Επιπλέον μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας ένα χρόνο μετάβασης για να προετοιμαστείτε διανοητικά και να αποκτήσετε τη σωστή νοοτροπία.

  1. Μιλήστε στο προπονητή σας.

Πριν το Workout είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να αναφέρετε στον προπονητή σας οποιεσδήποτε ειδικές ανάγκες ή σκέψεις έχετε. Μπορεί να έχετε κάποιο τραυματισμό, μπορεί να φοβάστε, μπορεί να είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο για εσάς. Πριν το μάθημα είναι η σωστή στιγμή για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

  1. Συγκεντρωθείτε όταν μιλάει ο προπονητής.

Οι στιγμές που ο προπονητής σας κάνει την ενημέρωση για το Workout ή σας λέει πώς να το προσεγγίσετε είναι ζωτικής σημασίας. Το να τα επαναλάβει είναι χρονοβόρο και επιζήμιο γι αυτό συγκεντρωθείτε και παρακολουθείστε με προσοχή.

  1. Μην βιάζεστε ιδιαίτερα όταν ο προπονητής δείχνει μια progression κίνηση.

Όταν πρόκειται για την εκμάθηση μιας κίνησης, πρώτα κοιτάμε την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Μην βιάζεστε. Σταματήστε το μυαλό σας και επικεντρωθείτε στις συμβουλές και τις κατευθύνσεις που δίνει ο προπονητής. Εξασκηθείτε για τη βελτίωση των μικρών λεπτομερειών και διατηρήστε αυτές τις μικρές βελτιώσεις ώστε να μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου.

  1. Τραβήξτε τα βλέμματα πάνω σας.

Ζητήστε από τον προπονητή σας να παρακολουθήσει την κίνηση σας. Δεν χρειάζεται να δει κάθε επανάληψη, αλλά ο προπονητής πρέπει να δει μερικές καλές επαναλήψεις από κάθε αθλητή ανεξάρτητα από την ικανότητα σας. Περιμένετε τον προπονητή, ζητήστε τη προσοχή του. Αυτό ασκεί πίεση σε εσάς να εκτελέσετε σωστά και μπροστά σε κόσμο.

  1. Καταγράψτε τα πάντα σε ένα ημερολόγιο.

Αν υπάρχει ένα σύνθημα που λειτουργεί καλά σε εσάς, σημειώστε το. Οι αθλητές εσωτερικεύουν τα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους. Ίσως ένα Squat μπροστά στον τοίχο να σας βοηθά να έχετε καλύτερη λόρδωση ή το να ακούσετε “τραβήξτε με τους ραχιαίους” να σας αρκεί. Κρατήστε σημειώσεις για τυχόν διορθώσεις.

  1. Παραμείνετε μετά το μάθημα.

Αφήστε τους προπονητές να εμβαθύνουν στις διορθώσεις ή τις συστάσεις που έκαναν για εσάς. Μετά το μάθημα είναι μια πολύ καλή στιγμή για να κάνετε έξτρα προπόνηση και να εργαστείτε στις αδυναμίες σας. Ίσως να κάνετε  μερικές επαναλήψεις  kipping pull-up ή να εξασκηθείτε στα Double Unders που σας ταλαιπωρούν.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να γίνετε πιο Coachable αθλητές. Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Σας δίνουν ένα σύνθημα και επικοινωνείτε με ένα σωματικό αποτέλεσμα. Αλλά υπάρχουν ορισμένοι τύποι επικοινωνίας που δεν επικοινωνούνται σωματικά. Εάν υπάρχουν συναισθηματικές σκέψεις ή πράγματα που πρέπει να ξέρουν για να φτάσετε στο κατώφλι της σωματικής και πνευματικής σας ικανότητας, ενημερώστε τους. Οι προπονητές είναι συνήθως πολύ προσιτοί και καταρτισμένοι, θέλοντας να βοηθήσουν τους ανθρώπους που το χρειάζονται.

Πηγή: www.theboxmag.com

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + 14 =