Βελτιώστε τις άρσεις με παπούτσια άρσης βαρών

0
1267

rich-froning-lift-1024x640

Όπως στο ποδόσφαιρο χρειάζεστε ένα ειδικό παπούτσι με τάπες για να αποδώσετε καλύτερα έτσι και στην Άρση Βαρών δε μπορεί τα σηκώσετε την μπάρα χωρίς τα ανάλογα παπούτσια. Μπορεί να κοστίζουν ακριβά(περισσότερα από 120 ευρώ)αλλά τα οφέλη τους υπερκαλύπτουν το κόστος αγοράς τους.  Σαν CrossFit αθλητές, προσπαθούμε να σηκώνουμε βαριά φορτία, αλλά για να σηκώσουμε μεγάλα φορτία πρέπει να το κάνουμε αποτελεσματικά και τα παπούτσια της άρσης βαρών είναι αναγκαία.

3 Οφέλη των παπουτσιών άρσης βαρών.

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που τα παπούτσια κάνουν αυτό για το οποίο είναι σχεδιασμένα. Κάθε ζευγάρι έχει 3 συγκεκριμένες ιδιότητες που είναι εύκολο να παρατηρήσετε με την πρώτη ματιά: σκληρό και ελαστικό πέλμα, υπερυψωμένο  τακούνι και straps για να αγκαλιάζουν το πόδι σας σε όλες τις σωστές θέσεις.

  1. Η σταθερή βάση.

Η σόλα από σκληρό καουτσούκ σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όλη την δύναμη που ασκείται μέσω του παπουτσιού για να μετακινήσετε περισσότερο βάρος.  Λόγω του επίπεδου κάτω μέρος του παπουτσιού, η ενέργεια που χρησιμοποιείτε για να πιέσετε προς το έδαφος δεν χάνεται στο μαξιλαράκι του παπουτσιού, πάει απευθείας στο πάτωμα. Αυτό σας επιτρέπει να τραβήξετε τη μπάρα ψηλότερα και όσο η μπάρα πηγαίνει ψηλότερα τόσο περισσότερο χρόνο έχετε να μπείτε γρήγορα κάτω από αυτή. Μόλις βρεθείτε πλήρως κάτω από τη μπάρα, εξαιτίας της σταθερότητας μπορείτε να σηκωθείτε πιο αποτελεσματικά.

  1. Υπερυψωμένο τακούνι.

Το υπερυψωμένο τακούνι σας δίνει δυο πλεονεκτήματα: βαθύτερο squat και σωστή και όρθια θέση στο πάνω μέρος του σώματος. Για να το καταλάβετε, δοκιμάστε να κάνετε ένα squat με ένα flat παπούτσι ή χωρίς παπούτσια και παρατηρήστε ποια είναι η θέση σας. Στη συνέχεια τοποθετήστε ένα plate κάτω από τη φτέρνα σας και κάντε ένα squat. Παρατηρήστε το βάθος του squat και πως η μικρή αύξηση του ύψους της φτέρνας, σας δίνει μεγαλύτερο εύρος κίνησης. Ωστόσο το αυξημένο ύψος της φτέρνας δεν επηρεάζει μόνο τα ισχία, επιτρέπει επιπλέον στο πάνω μέρος του σώματος να  βρίσκεται σε όρθια θέση και τη μπάρα να μην έχει να πάει πουθενά παρά μόνο προς τα πάνω.

  1. Ασφάλεια.

Ενώ το βάθος και η δύναμη είναι εξαιρετικά σημαντικά, τίποτα από τα δυο δεν θα ήταν εφικτό αν τα πόδια σας δεν είναι ασφαλή και σταθερά. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι τα πόδια σας να είναι ασταθή κατά τη διάρκεια μιας άρσης, είτε είστε στο ζέσταμα είτε πηγαίνετε για ρεκόρ. Για να υπάρξει αυτή η σταθερότητα και η ασφάλεια και να μην χαθούν τα οφέλη που προσφέρουν, τα παπούτσια της άρσης βαρών έχουν straps.

Τι παπούτσι να επιλέξω;

Συνήθως τα περισσότερα παπούτσια άρσης βαρών έχουν τις ίδιες ιδιότητες, ωστόσο κάποιες διαφορές παρατηρούνται στο ύψος του τακουνιού, στο υλικό τακουνιού(ξύλο- σκληρό καουτσούκ) και στο βάρος του παπουτσιού. Στην  αγορά κυκλοφορούν πολλά brands, εσείς επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο πόδι σας καλύτερα.

Βρείτε τα αγαπημένα σας παπούτσια Άρσης Βαρών στα καταστήματα Stathatos Athletics 

 

Stathatos Athletics

Σικάγου 14, Περιστέρι

Μιλτιάδου 8, Περιστέρι

25ης Μαρτίου 142, Πετρούπολη

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + 14 =