Αρκετοί λόγοι να μείνετε μακριά από το CrossFit.

0
9921

stay-clear-at-crossfit

Έχουμε ακούσει αρκετούς λόγους για τους οποίους να μην ασχοληθούμε με το CrossFit ή γιατί πρέπει να σταματήσουμε αμέσως. Όλα αυτά τα χρόνια τα αρνητικά αυτά σχόλια μας προβληματίζουν. Για αντάλλαγμα λοιπόν σε όλους αυτούς θέλουμε να ανταπαντήσουμε ότι δεν κάνουν CrossFit γιατί:  

  1. Δεν θέλετε να δείχνετε ωραίοι όταν είστε γυμνοί.

Το CrossFit μας κάνει να καταφέρουμε πράγματα που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι μπορούμε και η αυτοπεποίθηση για το σώμα μας είναι ένα από αυτά. Ο συνδυασμός άρσης βαρών και cardio βοηθάει άμεσα. Όλοι έχουμε ξεχάσει πως ήταν το σώμα μας στο παρελθόν.

  1. Δε θέλετε να είστε δυνατοί.

Άνδρες και γυναίκες γκρινιάζουμε για το πόσο δύσκολο είναι να αποκτήσουμε ένα γυμνασμένο σώμα. Με το CrossFit δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα γίνουμε δυνατοί και σφιχτοί. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα στο παρελθόν και δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσουμε τώρα. Φυσικά υπάρχει μια τιμή σχετικά υψηλή για αυτό, αλλά πραγματικά αξίζει.

  1. Δε θέλετε να γίνετε πρότυπο για τα παιδιά σας.

Τα παιδιά μιμούνται ότι κάνουν οι γονείς τους. Αν μας δουν να τρέχουμε, να πηδάμε και να το απολαμβάνουμε όταν το κάνουμε θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο. Διδάσκοντας στα παιδιά μας τις σωστές συνήθειες από μικρή ηλικία, οι πιθανότητες είναι πολλές να τις διατηρήσουν μεγαλώνοντας και να τις κάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα παιδί που ασκείται θα συνεχίσει να το πράττει στα εφηβικά του χρόνια και στη συνέχεια της ζωής του.

  1. Δε θέλετε να βγείτε από την Comfort Zone σας.

Πολλοί φοβηθήκαμε την πρώτη φορά που κάναμε CrossFit. Η εκφοβιστική κοινότητα, οι τρομακτικές ασκήσεις και το πώς οι άνθρωποι  ξαπλώνουν στο έδαφος μετά από ένα εξαντλητικό Workout δεν ήταν καθόλου ελκυστικό. Αν έπρεπε να το ξανακάνουμε, δε θα αλλάζαμε τίποτα. Πέρα από την Comfort Zone υπήρχε ένας κόσμος θετικότητας, γεμάτος υγιεινές επιλογές και ψυχικής δύναμης που δεν είχαμε ανακαλύψει ποτέ.

  1. Δε θέλετε να γνωρίσετε ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο.

Ένα CrossFit Box, όπου και να βρίσκεται αποτελείται από αθλητές που έχουν διαφορετικά υπόβαθρα. Επαγγελματικά, εθνικά και σαν προσωπικότητα κανένας δεν εντάσσεται σε μια κατηγορία εκτός από αυτή της αγάπης για το άθλημα του CrossFit. Γνωρίσαμε ανθρώπους που δεν είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Αυτή η διαδικασία ανοίγει το μυαλό μας και μας αναδημιουργεί. Χάρη στο CrossFit έχουμε γίνει ένα νέο πρόσωπο.

  1. Δε θέλετε να έχετε μια υγιή σχέση με το φαγητό.

Εκατομμύρια υπολογισμοί, αμέτρητες απαγορευμένες τροφές και άπειρη ποσότητα ενοχής ζούσαν μέσα μας πριν γνωρίσουμε το CrossFit. Σήμερα, επιλέγουμε να φάμε υγιεινές τροφές και χαιρόμαστε για το σώμα που έχουμε και σταματήσαμε να κάνουμε υπολογισμούς με το κομπιουτεράκι. Το φαγητό είναι ο σύμμαχος μας, η ισχυρή πηγή που τρέφει το σώμα μας.

  1. Δε θέλετε να δοκιμάσετε τη ψυχική σας δύναμη.

Ενώ κάθε εκατοστό του σώματος μας, μας φωνάζει να σταματήσουμε, μπορεί το μυαλό μας να το ξεπεράσει και να κάνει μια ακόμη επανάληψη; Αυτή είναι μια πραγματική δοκιμασία ζωής. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που κάνουν CrossFit έχουν μια ισχυρή ψυχική δύναμη που μεταφράζεται και στην καθημερινή τους ζωή. Δε λέμε ότι είμαστε special αλλά δουλεύουμε σκληρά για αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =