Ανασκόπηση της 1ης ημέρας των Reebok CrossFit Games 2014

0
1059

the-beach-event

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 1η ημέρα των Reebok CrossFit Games 2014. Το Event της σημερινής ημέρας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό για τους αθλητές καθώς για πρώτη φορά έπρεπε να κολυμπήσουν για μεγάλη απόσταση. Συμπλρωματικά τα Kettlebell Thrusters και τα Burpees  ανέβαζαν κατακόρυφα τους παλμούς. Στο δεύτερο Event της ημέρας, οι αθλητές είχαν 3 προσπάθειες για να σηκώσουν το μέγιστο φορτίο στη κίνηση του OverHead Squat.

Ας δούμε όμως τι συνέβη συνολικά και στα δυο eventsστις κατηγορίες IndividualMen/Women:

jordan-troyan

Στη κατηγορία Individual Men στο Event  The Beach ένα από τα φαβορί του Event(λόγω του αθλητικού του υπόβαθρου στη κολύμβηση) ο Jordan Troyan ήταν ο μεγάλος νικητής του Event. Ο Troyan πήρε από νωρίς το προβάδισμα και κατάφερε να το κρατήσει μέχρι τέλους τερματίζοντας μάλιστα σε χρόνο μικρότερο των 30 λεπτών(29’34’’). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ένας Rookie των αγώνων και νικητής των Europe Regional, ο Jonne Koski  με χρόνο 31’33’’ ενώ στη τρίτη θέση με χρόνο 31’56’’ ο Josh Bridges επιβεβαίωσε τις προβλέψεις ότι θα βρίσκεται στη πρώτη 3αδα(το 2012 είχε τερματίσει 2ος στο ανάλογο beach event). Το φαβορί  για τον φετινό τίτλο των CrossFit Games ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Rich Froning τερμάτισε 8ος, ο Dan Bailey9ος, ο Scott Panchik10ος ,ο Ben Smith 11ος ,ο Chris Spealler15ος ,ο Matthew Fraser 17ος και ο Jason Khalipa 18ος.

beach-event-women

Στη κατηγορία Individual Women η Anna Tunnicliffe ήταν η νικήτρια του Event. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η μάχη μαινόταν μεταξύ Tunnicliffe-Webb-Cho-Letendre. Τελικά η πρώτη με χρόνο 31’43’’ πήρε την 1η θέση  ενώ την ακολούθησαν οι Chyna Cho(32’07’’)  και Kara Webb(32’28’’). Από τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης  η Michele Letendre τερμάτισε στην 4η θέση, η Camille LeBlanc Bazinet στην 6η, η Valerie Voborilστην 8η , η Lauren Fisherστην 11η, η Julie Fusher στη 13η και η Annie Thorisdottir στη 15η θέση. Η Talayna Fortunatoπραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση και κατετάγη στην 26η θέση.

camille-bazinet

Στο δεύτερο Eventτης ημέρας, το Event της δύναμης στη κατηγορία Individual Women νικήτρια αναδείχθηκε η Kara Webb. Η αθλήτρια από την Αυστραλία σημείωσε την καλύτερη επίδοση με 250lb φορτίο. Στη 2η θέση βρέθηκε η Καναδή Camille LeBlanc Bazinet με επίδοση 242 lb και στη 3η θέση βρέθηκαν δυο αθλήτριες, η Cassidy Lance και η Amanda Goodmanμε επίδοση 241 lb. Στη πρώτη 10αδα βρέθηκαν οι αθλήτριες Elizabeth Akinwale(5η ), LaurenFisher(6η), GretchenKittelberger(7η) JulieFusher(8η), MicheleLetendre(8η) και BjorkOdinsdottir(8η). Η Annie Thorisdottir κατετάγη στη 14η θέση με επίδοση 222 lb.

Στη κατηγορία Individual Men έγινε κυριολεκτικά μάχη. Οι πρώτες θέσεις κρίθηκαν κυριολεκτικά στο νήμα. Ο Rich Froningκαι ο Mat Fraser ισοβάθμησαν στη 1η θέση σημειώνοντας επίδοση στις 377 lb. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής απέτυχε στη προσπάθεια του στις 400lb και έτσι μοιράστηκε τους 100 πόντους με τον Fraser. Στη τρίτη θέση ο Tommy Hackenbruck  με επίδοση 376 lb κατά μια περισσότερη από τον Jeff Evansπου βρέθηκε στη 4η θέση. Ο πρωταθλητής των CrossFitGames 2008 Jason Khalipa συμπλήρωσε την 5αδα με επίδοση 367 lb. Στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα οι Scott Panchik και BenSmith. Κακές επιδόσεις από Dan Bailey, Josh Bridges και Chris Spealler που βρέθηκαν στην 22η,27η και 41η θέση αντίστοιχα.

Ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί η γενική κατάταξη μετά την πρώτη ημέρα των αγώνων:

Individual Men

image

Individual Women

image (1)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × three =