Ακόμη και οι Φύλακες Άγγελοι κάνουν Crossfit

0
1286

crossfit-GuardianAngelsΤους αποκαλούν Φύλακες Αγγέλους και αυτό γιατί αυτοί οι άψογα εκπαιδευμένοι elite στρατιώτες σώζουν κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές.

Στρατιώτες που κάνουν ελεύθερη πτώση, όπως οι PJs, του 920ου τάγματος διάσωσης στην ανατολική Φλόριντα, υποχρεούνται σε 2 ώρες φυσικής προπόνησης και εννοείται ότι πρέπει να εξασκούν απόλυτα κάθε μέρος του σώματος τους. Μέχρι τώρα η προπόνηση του καθένα ήταν προσωπική, σήκωναν μόνοι τους τα βάρη και γενικά έκανε ο κάθε στρατιώτης ότι ήθελε.

Το 2010 ο επικεφαλής Posch ξεκίνησε την αναζήτηση για ένα διαφοερτικό τρόπο προπόνησης χωρίς όμως τεχνητά βάρη, έτσι έδωσε στο Crossfit μία ευκαιρία. Έβαλε τους στρατιώτες του να κάνουν 5 φορές τη Cindy, τα χέρια τους έβγαζαν καπνούς και χρειάστηκαν βοήθεια για να συνέλθουν. Τότε αποφάσισε ότι το CrossFit είναι αποτελεσματικό. Επίσης αναφέρει ότι είναι τελείως διαφορετικό κάποιος να το κάνει για τους αγώνες και τελείως διαφορετικό για να προπονείται.

Τώρα πλέον, οι Φύλακες Άγγελοι πηγαίνουν και σε CrossFit Gyms όπου διακρίνουν τα οφέλη της ομαδικής προπόνησης όπως το δέσιμο της ομάδας και τον υγιή ανταγωνισμό αλλά και ότι τους κάνει γενικά πιο χαρούμενους. Η καθημερινή προπόνηση, όταν είναι υποχρεωτική, δεν έχει καθόλου πλάκα, τώρα όμως που δουλεύουν όλοι μαζί είναι σαφώς όλοι πολύ καλύτερα και από άποψη ψυχολογίας αλλά επιδόσεων.

Σαν ομάδα το workout ξεκινάει συνήθως με 100 pull-ups, συνεχίζουν με τρέξιμο ή σχοινί, squat, ground-to-overhead και τελειώνουν με το λεγόμενο “med ex” όπου εξασκούν τις δυνατότητες τους στις μηχανές που χρησιμοποιούν για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Η προπόνηση γίνεται μεταξύ 20 έως 40 ατόμων και δεν ακολουθούν πολύ αυστηρό CrossFit πρόγραμμα αλλά το ενσωματώνουν στην εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων που συνήθιζαν ούτως ή άλλως να κάνουν.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν για άλλα μία φορά ότι Crossfit έχει εφαρμογή παντού.
Crossfit everywhere!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × three =