Ένταση: Η μεγαλύτερη ευκαιρία επιτυχίας και καταστροφής

0
1524

Η ένταση είναι ένας από τους τρεις καθοριστικούς πυλώνες του CrossFit και μας αρέσει για αρκετούς λόγους. Πρώτον, η ένταση κάνει καλή δουλειά στην ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης. Είναι ένα ισχυρό ερέθισμα, ειδικά όταν συγκρίνεται με κάτι χωρίς ένταση. Προπονούμαστε για ένα αποτέλεσμα και η ένταση είναι κρίσιμη για να τα καταφέρουμε. Χωρίς αρκετή ένταση, μπορεί να μην έχουμε αρκετά ερεθίσματα για να βελτιώσουμε την ικανότητα μας.

Ένα δεύτερο βασικό στοιχείο της έντασης είναι ότι γνωρίζουμε ότι η ένταση διαφέρει. Αυτή είναι μια βασική ιδέα που λίγοι προπονητές και γυμναστήρια έχουν στη μνήμη τους. Αυτό που είναι έντονο για ένα άτομο είναι διαφορετικό από το τι είναι έντονο για ένα άλλο, ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως το αθλητικό υπόβαθρο, το ιστορικό στο χώρο της γυμναστικής, τη δύναμη, τον πρόσφατο όγκο προπόνησης κλπ. Η πρόοδος και η κλιμάκωση της προπόνησης της ημέρας είναι σχεδόν η πιο σημαντική δουλειά της σχέσης αθλητή-προπονητή.

Όλοι, πήραν το μήνυμα ότι το CrossFit πρέπει να είναι έντονο. Κανείς δεν ξέχασε ότι το CrossFit πρέπει να είναι δύσκολο. Όλοι οι μεγάλοι προπονητές αλλά ακόμα και όλοι οι κακοί προπονητές θυμούνται να ξεκινήσουν το ρολόι, να βάλουν μουσική και να αρχίσουν το WOD.

Εδώ υπάρχει ένα σταυροδρόμι. Η ένταση φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για την επιτυχία που συνδυάζεται με τη μεγαλύτερη ευκαιρία για καταστροφή. Γνωρίζετε ότι η σκληρή δουλειά φέρνει αποτελέσματα, αλλά δημιουργώντας το ιδανικό χώρο για τους αθλητές να φτάσουν σε αυτό το γλυκό σημείο είναι αυτό που λέμε μαγεία.

Κατά τη δημιουργία αυτής της εμπειρίας, οι προπονητές και οι αθλητές έχουν πολλές μεταβλητές υπό τον έλεγχό τους. Όλες οι κινήσεις μπορούν να γίνουν απλούστερες και πιο περίπλοκες. Μπορούν να ελέγξουν το φορτίο, το εύρος κίνησης, τον όγκο και ακόμη και την ένταση (με αναγκαστική παύση ή όχι). Η ένταση είναι μια τεράστια ευκαιρία – αξιοποιήστε την στο έπακρο!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 4 =